Croșetez după revistă

1

Monica Ioneci, sat/com. Dolhești, jud. Iași
Dragă redacție,
Revin cu mare plăcere alături de ceilalți participanți și colaboratori ai revistei, aștept cu mult drag fiecare număr al acestei reviste. Răsfoind cu mare plăcere, descoperim lucruri minunate și sfaturi practice pentru oricine, de fiecare dată.
Deși ploile ne-au cam dat peste cap și avem un pic de timp, pe lângă treburile din gospodărie ne mai facem timp și pentru a croșeta câte ceva drăguț. Așa se face că am învățat din revistă un nou model de băscuțe pentru fetițe, cât și pentru adulți. Pentru început am făcut una de probă, unei nepoțele și doamnei de la magazin prin primăvară, apoi am început să lucrez și pentru alte fetițe.
Și doamnelor le-a plăcut foarte mult modelul. Așa putem câștiga un ban din puținul pe care îl lucrăm cu drag. Ies lucruri minunate dacă le faci din inimă și cu plăcere. Sunt foarte ușor de lucrat, prin croșetă mi se pare ușor; am început și o păturică, tot din pătrățele, după un model tot din revista Practic Idei, de unde am preluat și multe alte sfaturi practice, printre care și cele legate de plante medicinale. Având în vedere că stăm la țară, le găsim la tot pasul – așa am strâns coada șoricelului, mentă, codițe de cireșe, soc, gălbenele și multe altele, care sunt bune remedii pentru sănătate. Avem grijă să le recoltăm pe timp frumos și să le punem la uscat. Mulțumim tuturor celor care ne dau sfaturi bune în ceea ce privește sănătatea noastră, a tuturor.
Tot datorită revistei și a colaboratorilor, citind și răsfoind revista, am învățat să-mi îngrijesc florile, să le înmulțesc atunci când trebuie, cum și cât să le ud, și așa mi-am aranjat o micuță grădină pe care o îngrijesc cu mult drag. Deși nu dețin mușcate, flori care sunt foarte frumoase și ieftine mai tot anul până în toamnă târziu, sper să-mi procur și eu măcar una sau două. Am citit și văzut fotografii de la alți cititori, precum doamna Eva Domokos (nr. 7/2014 pag. 44), sau Mieluța Brezeanu care are o adevărată grădină (nr. 6/2014 la pag. 45). Le apreciez munca și plăcerea de a avea flori frumoase. Pe această cale urez tuturor cititorilor și colaboratorilor multă sănătate și spor la muncă în tot ceea ce vor să realizeze în viață.
Foto: Monica Ioneci
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Flori crosetate | Revista Practic idei

Leave A Reply