Croșetez coliere și fundițe multifuncționale

0

Nicoletta Huștiuc, Cugir, jud. Alba
Stimată redacție, dragi prieteni practici,
Vă povestesc despre creațiile mele, mai precis ce coliere și fundițe am mai realizat cu croşeta şi ață colorată.

coliere crosetate
Foto: Nicoletta Hustiuc
Îmi place lucrul de mână, așa că atunci când am avut timp liber, mai întâi am croșetat mai multe flori din fire uni sau în mai multe culori. Adunând floricele croșetate și unindu-le am obținut diferite tipuri de coliere, în variate culori, şi care pot fi asortate după preferințe cu hainele cu care sunt purtate. Am învățat să lucrez aceste coliere în Franța, când am participat la atelierul Grundtvig, în pauzele foarte scurte dintre activități. Acolo nici nu am avut ață, dar ceea ce am învățat am aplicat la întoarcere acasă. Fiecare floare este diferită, deoarece fiecare are mărimea ei, forma ei, deşi în mare se realizează la fel. Există diferite modele, trandafiri simpli sau pur şi simplu flori cu un singur rând de petale sau cu două rânduri de petale sau „flori tip melc”.
 
coliere crosetate
Foto: Nicoletta Hustiuc
La mijlocul colierului se pun flori mai mari, iar la părțile unde se încheie se pun flori mai mici, de obicei în număr impar. Se cos florile pe spate unele de altele, apoi frunzele, asortându-se și ele, bineînțeles după culori. Există o altă posibilitate la aceste coliere, florile pot fi şi alte culori decât florile originale, cele din natură de la care te inspiri, la fel şi frunzele. Astfel am croşetat flori albastre, flori verzi, flori gri, iar la fel frunzele, galbene, negre, maro, mov, în funcție de materialul din care sunt croşetate florile. La mijlocul fiecărei flori se pune câte o mărgeluță, dar bineînțeles una asortată și care să dea un pic de strălucire în plus.
Am cumpărat de la magazinele tip artizanat şi magazinele de mercerie atât ață cât şi mărgele, diferite tipuri de mărgele, la fel şi de pe internet, deoarece există numeroase tipuri şi culori de ață, diferite numere de croşete, în funcție de ața folosită. Am postat fotografii cu broşe din floricele şi coliere pe pagina mea de pe sun photo, unde cei doritori pot viziona mai multe modele. Am în lucru mai multe culori, iar acum că este iarnă, timp liber, avem posibilitatea să lucrăm pentru a face în primăvară mici surprize, cadouri pentru cei dragi. Cu siguranță pasionatele de croşet vor lucra ușor și cu plăcere aceste flori şi aceste coliere, deoarece lucrând mai mult avem mai multă experiență și totul merge strună. Există diferite tipuri de flori, diferite tipuri de frunze, fiecare poate lucra după preferință, după culorile preferate sau alegând nuanțele ce le putem asorta hainelor.
coliere crosetate
Foto: Nicoletta Hustiuc
Tot pentru ornament, am croşetat mai multe fundițe, mai mari, mai mici, apoi le-am cusut pe fiecare în parte pe câte un lănțişor simplu (făcut tot din ață) astfel încât să fie prinsă la mijlocul acestuia. Am gândit că fundița poate fi folosită ca accesoriu vestimentar, fie ca „prinzătoare” de păr, deasupra unui elastic, fie ca bentiță pentru fetițe, sau, de ce nu, şi ca broşă cu un ac de siguranță cusut în spate. De asemenea, poate sta prinsă şi de bareta unei genți, a unei poşete, iată cum găsim diferite întrebuințări unor mici accesorii realizate cu ața şi croşeta, de exemplu în cazul meu 5 în 1, deoarece poate fi şi mic papion pentru un băiețel, purtat la o cămăşuță cu ocazia aniversării sau la vreo serbare de la grădiniță. Vă trimit pentru exemplificare o fotografie. Am găsit pe internet diverse modele de croşetat cu croşete de diferite mărimi, am şi început să le lucrez, dar necesită timp şi voință.
coliere crosetate
Foto: Nicoletta Hustiuc
Cum este încă frig, florilor nu le putem acorda prea mult timp, deoarece starea vremii le ține în casă, atunci ce altceva mai bun avem de făcut decât să ne aşezăm confortabil pe un şezlong și să ne ocupăm de croşetat. Tot după ideea fundițelor am croşetat o fundă roşie şi apoi două cerculețe gen urechiușe de șoricel, pentru a le coase pe o căciuliță a unei fetițe, pentru o prietenă. Din păcate, nu am poze cu căciulița terminată, dar vă asigur că seamănă cu figura lui Minnie. Pentru luna martie putem pregăti câteva floricele şi inimioare pentru mămici şi bunici, putem croşeta diverse modele în culori, după preferință şi după asortare. Cu această ocazie întreb toți iubitorii de flori, dacă ştie cineva de ce nu mi-a mai înflorit o crăciuniță de anul trecut, are doar frunze. Am ținut-o pe pervaz, i-a mers bine, având flori până aproape prin aprilie anul trecut, dar de atunci a făcut doar frunze, i-au crescut tulpinile, dar flori nu a mai făcut, respectiv frunzele nu i s-au mai colorat în roşu. Vă mulțumesc şi vă doresc să fiți tot mai harnici şi practici şi să facem schimb de idei. Aş dori să citesc mai multe articole de la iubitoarele de croşetat. Toate cele bune! Așteptați primăvara cum se cuvine!
Foto: Nicoletta Huștiuc
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply