Croiesc și închiriez costume de serbare și carnaval

1

Maria Moldovan, Brăila, jud. Brăila
Stimată redacție,

costum serbare
Foto: Maria Moldovan
De data aceasta vă scriu despre pasiunea mea, croitoria, care poate aduce venturi, mai ales în luna decembrie când sunt atâtea serbări școlare și baluri mascate de Anul Nou.
De când mă știu, am cochetat cu croitoria și am început să folosesc mașina de cusut pe la doisprezece ani, când mi-am făcut singură halatul pentru laboratorul de chimie. Însă, după ce în familia noastră a apărut o fetiță, din nevoia de a-i face diferite lucruri, am început să lucrez din ce în ce mai bine. Apoi am cumpărat revista Burda și m-am străduit să realizez diferite produse după tipare.
 
costum serbare
Foto: Maria Moldovan
Fiicei mele, la școală, de câte ori erau organizate la clasă serbări școlare, îi erau necesare diferite costume. Așa că, la început timid, apoi cu mai mult curaj și cu ajutorul revistelor, apăreau costume de carnaval, unele mai frumoase decât altele. Primul pe care l-am făcut a fost Buratino, un altul Pocahontas, apoi Vrăjitoarea. De multe ori și alți părinți apelau la mine să fac costume și pentru copiii lor. Așa au apărut Irodiada, apoi Vânătorul, Shrek. Pentru fiica mea, am lucrat mereu; la fiecare ocazie, Crăciun, 8 Martie, Sărbători Pascale sau sfârșit de an școlar avea un nou costum. Mai târziu ea a dorit să urmeze un curs de teatru, așa că s-au ivit și alte ocazii de a lucra, deci mi-am îmbogățit colecția de costume cu: Crăciunița, Fran-țuzoaica, Violonista, Rochia de Epocă.
Multe mămici îmi cereau împrumut câte o rochie sau un costum, așa că am avut o nouă idee, să le închiriez. An de an rochiile și costumele s-au adunat, astfel că acum am ajuns la peste cincizeci. Deși venitul pe care mi-l aduc nu este mare, 25 sau 30 lei, câteodată ne ajută foarte mult sau chiar îmi permit să achiziționez materialele pentru un nou costum. Acum încerc să mă extind și realizez și costume pentru adulți și chiar vă pot arăta ultimele mele costume, Amidala, Doamna Pirat, Piratul.
 
costum serbare
Foto: Maria Moldovan
Și trebuie neapărat să vă mai arăt câteva fotografii ale unor costume la care am muncit foarte mult și de care sunt atașată. Nefertiti este o combinație de tafta, piele aurie, organza. Jailhouse Rock este o combinație de tafta, alb și negru.  Ideea de a avea un centru de închiriat și executat costume de carnaval, într-un loc cu vad, se conturează din ce în ce mai mult, însă mai sunt unele lucruri de pus la punct și deloc de neglijat este faptul că doar în anumite perioade ale anului este cerere pentru așa ceva și atunci doar pentru câteva zile. Este totuși o idee de afacere! Cine vrea poate să-mi scrie pe adresa: str. Dorobanților, bl. B9, ap. 44, loc Brăila, sau email [email protected], sau să mă sune la tel. 0745.083.015. Sărbători fericite și afaceri bune!
Foto: Maria Moldovan

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Geanta crosetata | Revista Practic idei

Leave A Reply