Criterii pentru alegerea culorilor din dormitor

0

Dormitorul este camera in care trebuie sa te relaxezi si sa te regasesti la sfarsitul fiecarei zile, de aceea atmosfera care te inconjoara este importanta, iar paleta de culori joaca un rol esential in acest scop.

Alegerea combinatiilor de culori care sa iti defineasca dormitorul trebuie sa tina cont de intentie, mesajul dorit si stilul designului interior.
MOBILA
Un criteriu esential in alegerea culorilor este materialul din care sunt realizate piesele de mobilier. Pentru articolele din lemn masiv, de culoare inchisa, poti opta pentru pereti din aceeasi culoare, dar o nuanta deschisa. In cazul in care mobila este dimpotriva deschisa la culoare sau metalizata, poti merge pe o accesorizare complementara, din nuante mai inchise.
LUMINA
Cele mai multe persoane urmaresc luminarea naturala sau crearea unei atmosfere cat mai luminoase in dormitor, motiv pentru care si culorile pot juca un rol important. Nuantele subtile precum verde-masliniu, bleu, levantica, gri deschis sau galben-pai pot fi adaugate pentru accesorii la fel de luminoase, care sa deschida atmosfera din incapere.
ACCESORII
Daca mobilierul este mai degraba in stil minimalist, atunci poti miza pe accesorii, iar culorile alese pentru acestea pot da tonul intregului dormitor. In plus, culorile pot la randul lor sa dea senzatia de confort, caldura sau extravaganta.

Sursa: Furnish Burnish
Text: Alexandra Badita
Foto: Alexandra Badita

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply