Crinul păcii, plantă elegantă și delicată

1

Monica Antoniciuc, Galați
Dragă redacție, De curând am fost în vizită la o fostă colegă de facultate și mi-a plăcut mult o floare tare frumoasă! Am admirat-o și primind promisiunea că în primăvară îmi dă și mie un pui, am ascultat informații despre modul de îngrijire și alte detalii.
Este vorba despre o floare delicată, suavă, Crinul păcii sau Spathiphyllum. În limba greacă „spath” înseamnă teacă florală și „phillon” înseamnă frunză. Este o floare ce ne poate susține moralul în zilele mohorâte doar admirând-o! Se spune că are darul de a purifica aerul, absorbind toxinele din mediul înconjurător; ne ferește de efectele nocive ale fumului de țigară. Ceea ce înseamnă că este o plantă ideală pentru birou și nu numai. Planta are aspect de tufă cu numeroase frunze lungi, lanceolate, cu vârf ascuțit, de un verde strălucitor, gofrate și ușor ondulate pe margini, cu o nervură centrală viguroasă și lateralele subțiri și curbate. Această floare denotă protecție și grijă pentru o altă persoană. Dacă privim cu atenție floarea, vedem cum petala albă își învăluie protector prețiosul nectar ca într-o îmbrățișare elegantă. Înflorește primăvara și toamna și florile țin aproximativ 2 luni.
Ghiveciul poate fi așezat lângă ferestrele sudice, în spatele perdelei, pentru a fi protejat de razele directe ale soarelui. Crinul păcii trebuie ferit de curenți și de frig, o temperatură sub 10 grade Celsius punând floarea în pericol. Trebuie udat cu moderație, atunci când observăm că pământul este uscat și se recomandă ca frunzele acestuia să fie pulverizate zilnic cu apă. Crinul păcii este o plantă care se înmulțește prin divizare, primăvara sau toamna. Divizarea se face odată cu transplantarea plantei în alt ghiveci mai mare. Se scoate planta din ghiveci, se îndepărtează pământul ușor, apoi se împarte în două bucăți, cu mare grijă. Îngrijiți un crin al păcii, este o floare elegantă, ce poate constitui un cadou minunat dăruit celor dragi! Să aveți parte de liniște și pace!
Foto: Monica Antoniciuc

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: crinul pacii | Revista Practic idei

Leave A Reply