Creștem animale pentru consum și vânzare

0

Niculae Cioaclă, com. Săcele, jud. Constanța
Dragi prieteni,
Revin cu această scrisoare pentru a vă mulțumi pentru premiul acordat și pentru toate articolele publicate și premiile acordate de-a lungul timpului. Pentru mine, anul acesta a fost foarte rodnic, atât din punct de vedere al animalelor cât și al cerealelor și legumelor.
Vacile ne-au dat lapte mult și bun, viței frumoși și sănătoși, oile și caprele, de asemenea ne-au dat miei și iezi mulți, frumoși și sănătoși. Am oprit toate animalele de sex feniminin pentru sporirea efectivului din gospodărie, iar pe cele de sex masculin le-am vândut sau sacrificat pentru consumul propriu. Laptele îl livrăm la lăptărie, dar ne facem și noi brânză în casă, atât pentru noi, cât și pentru cele două familii ale fiicelor noastre. În gospodărie mai avem două scroafe cu purcei foarte frumoși, pe care sper să-i valorificăm bine.
Pot spune că și din punctul de vedere al roadelor pământului a fost un an plin, cu produse multe și de calitate. Fac referire la cereale și tot ce ține de hrana animalelor. Sunt sigur că nu voi fi nevoit, ca în alți ani, să mai cumpăr nutrețuri, pentru că am destule acum; cred că vom ieși foarte bine din iarnă. Vă trimit și o fotografie cu o văcuță la prima fătare, care a dat viață unei vițele de mai mare frumusețea. Având animale de curte și suficient nutreț pentru ele, noi nu ducem lipsă de lapte, brânză, ouă sau carne pentru consum, deci economisim banii pe care i-am fi plătit la magazin. Ba mai mult, câștigăm căci mai vindem din animale sau din produsele scoase de pe urma lor.
Deci îndemn toți oamenii vrednici să procedeze ca noi, dacă au o bucată de pământ pe care să crească niște păsări și un animal (cel puțin) pentru lapte. Nu spunem că este ușoară viața la țară, depindem mult de vreme, de ploi, de starea animalelor, dar și când prinzi un an bun, ca acesta, iar în anotimpul rece te odihnești și te bucuri de roadele muncii, simți că tot efortul a meritat. Vă doresc tuturor să aveți parte de roade bogate, animale sănătoase și bogății ale pământului, dar, mai presus de toate, sănătate să aveți!
Foto: Niculae Cioaclă

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply