Creez fetiței costume inedite

1

Maria Moldovan, Brăila
Stimată redacție,
Am început să creez costume odată cu participarea fiicei mele la un concurs școlar.

reciclare
Foto: Maria Moldovan
La primul costum am lucrat vreo două săptămâni și era pentru „Parada costumelor neobișnuite”. Arăta fiica mea ca o prințesă de pe altă planetă, atrăgea toate privirile și a luat premiul cel mare. Pentru costum, am adunat patru sute de cutii de coca-cola, noroc că era începutul verii, seara treceam pe la terase și rugam ospătarii să mi le dea, le-am spălat, le-am decupat, partea de deasupra s-a aruncat, partea de dedesupt am folosit-o pentru realizarea bijuteriilor, iar partea laterală, fiecare dreptunghi a fost fixat de un altul cu capse metalice.
Un alt costum cu care fiica-mea a fost la un alt concurs, „Terra, planeta mea frumoasă!” este mai simplu, l-am realizat în trei zile, din hârtie creponată, carton, pe schelet de sârmă. L-am numit „Anthurium”, căci ce ar fi planeta noastră fără plante? Ne-am distrat copios când am decis ca chipul ei să facă parte din pistil și i-am vopsit fața galben.
materiale reciclabile
Foto: Maria Moldovan
Apoi am început să prind mare drag de ideea de a crea din materiale reciclabile, pe care le păstrez. Așa a apărut „Cupidon”. La acest costum am lucrat 3 săptămâni, căci e realizat din 300 de tăvi de polistiren, pe care le cumpărasem cu pui sau cu mici. Rochia este din cercuri de diferite dimensiuni, decupate după monede, pahare, capace, apoi cusute cu ac și ață de macrame. Din părțile laterale ale tăvilor am obținut peruca, fixată pe o bază de pânză și aripile la fel, toți „fulgii” (600 bucăți) cusuți și pe față și pe dos pe pânza cu schelet de sârmă. A luat marele premiu și premiul pentru originalitate.
Anul următor am căutat altceva și m-am oprit la ziare. 4 kg de ziare transformate în cocoloașe, cusute între ele cu ață de macrame. Pentru perucă am folosit sfoară și am răsucit pe ea fâșii de ziar, 90 de fire de păr, în două codițe superbe. Am adăugat ca pată de culoare și hârtie creponată și am numit costumul „Florăreasa”. Papuceii și coșul, tot pe schelet de sârmă.
A urmat „Contesa Dracula” realizat din ambalaje de cafea. Acesta a fost mai simplu, am lucrat vreo trei zile și l-am tras la mașina de cusut. Concursul următor era de Ziua Francofoniei. Am ales sacii de gunoi, culorile din drapelul Franței și unul din simbolurile ei: Turnul Eiffel. Rochia a fost simplu de făcut, vreo câteva ore la mașina de cusut. Doar „pălăria” mi-a dat ceva de furcă. În final, fiică-mea a făcut senzație. Am realizat și lucruri mai mărunte, cum ar fi o corabie din cutii de bere sau un „brad” de Crăciun ecologic, despre care vă voi scrie altă dată. Mult succes!
Foto: Maria Moldovan

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply