Creează zone de interes cu insule de flori!

0

Dă frâu liber fanteziei şi imaginează-ţi cum ar fi să te plimbi prin grădină ca un navigator printr-un arhipelag… Se poate, trebuie doar să priveşti rondurile cu flori şi locurile de odihnă ca pe nişte insule, pe care nu te vei mai sătura să le admiri.

O suprafață pavată cu orice fel de dale devine foarte interesantă dacă din loc în loc acestea (una, două sau trei) lipsesc şi sunt înlocuite cu flori.

Aspectul unei grădini nu depinde doar de frumuseţea plantelor din ea, ci şi de modul ingenios în care sunt amplasate acestea. Pe terenuri identice, diferenţele de poziţionare a rondurilor, formele şi dimensiunile peluzelor și traseele aleilor duc la rezultate total diferite. Contează mult şi dacă aleile sunt pavate, pietruite sau înierbate. Îţi oferim un exemplu de grădină care folosește „motivul insulei“ într-o manieră pe cât de simplă, pe atât de elegantă. Ce este o „insulă“ în peisajul grădinii? Poate fi un rond de flori care răsare dintr-o suprafaţă de gazon sau pavată, poate fi un loc pavat sau pietruit înconjurat de iarbă, poate fi un pavilion de grădină frumos plasat… „Insula“ poate fi şi verde, trebuie doar ca zonele acoperite cu iarbă să fie înconjurate de alei. Ce avantaje are acest concept? Este o modalitate originală de a imprima grădinilor un aspect disciplinat, romantic, odihnitor, inedit. Există şi dezavantaje? Îngrijirea atentă a marginilor gazonului cere şi muncă minuțioasă, şi timp. Ce flori sunt mai potrivite pentru insule? Unele nu prea înalte şi care înfloresc îndelung.

Articol adaptat din revista Casa lux – septembrie 2018

Autor: Flori Lixăndroiu

Foto: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply