Craciun la Castelul Windsor

0

In fiecare an incepand de la 1 decembrie si pana in 12 ianuarie unele camere, decorate special, sunt deschise pentru Craciun la Castelul Windsor. Bradul, masa impodobita si argintaria de colectie a familiei regale pot fi admirate de vizitatori. Vizitele sunt suspendate in zilele de Craciun, intre 23 decembrie si 2 ianuarie, cand salile sunt folosite efectiv de familia regala si de cei care sunt invitati sa petreaca zilele de Craciun la Castelul Windsor.

Craciun la Castelul Windsor  (7)

Citeste si: Pat cu baldachin. Cateva sugestii

Obiceiul zilelor deschise de Craciun la Castelul Windsor dateaza de peste 160 de ani. Vedeta este bradul de Craciun din sala Sfantul Gheorghe (George Hall), dar si imensa sala Room Crimson cu interioare aurite care au fost candva apartamentele private ale Regelui George al IV-lea.

In camera Waterloo este masa de sarbatoare unde este expus mare serviciu de argint folosit numai de Sarbatori. Serviciul a fost comandat de catre George IV si este inca folosit la ocazii speciale.

Craciun la Castelul Windsor  (1)

Citeste si: William si Kate se muta in Palatul Kensington

Ghidul special care ii insoteste pe vizitatori le povesteste acestora evenimente din viata familiei regale, din trecut si rememoreaza momente consumate de Craciun la castelul Windsor.

Craciun la Castelul Windsor  (6)

Citeste si: Proiecte de case englezesti

In ceea ce priveste ornamentele din bradul de Craciun, acestea sunt si ele o parte din traditie, toate fiind vechi sau foarte vechi. In fiecare an se adauga colectiei de ornamente pentrtru bradul de Craciun la Castelul Windsor cateva decoratiuni noi, care respecta stilul celor originale sau, din contra.

Craciun la Castelul Windsor  (4)

la casel nu este decorat un singur brad, ci mai multi, fiecare avand o tematica proprie si decoratiuni unitare. Brazi sunt daruiti casei regale, iar in replica dupa ce sunt impodobiti pot fi admirati de cei care vor sa viziteze castelul. Caracteristic este ca decoratiunile, sau cele mai multe dintre ele sunt lucrate manual, unele dintre ele avand o vechime de peste 100 de ani.  Anul acesta bradul central are sase metri inaltime, in el fiind agatate peste 800 de decoratiuni.

Sursa: dailymail.co.uk

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply