Covorul, o amenintare pentru sanatate?

0

Covoarele si presurile din casa dau o senzatie placuta de caldura si un aspect primitor caminului. Ce poate fi in neregula cu ele?

Unele tesaturi ale covoarelor pot atrage o multime de alergeni, atat din interioru casei, cat si din exterior. In plus, anumite materiale sintetice folosite la confectionarea mochetelor si covoarelor pot emana compusi organici volatili, care ameninta sanatatea celor care locuiesc in casa, provocand dureri de cap si probleme respiratorii.
Cum procedezi?
• Cu cat ocupa o suprafata mai mare si cu cat este mai gros, cu atat este mai greu de curatat. In schimb, tesaturile mai subtiri nu permit alergenilor sa se instaleze atat de repede. Covoarele mai subtiri pot fi tesute din materiale naturale, precum bumbac, iuta, iarba de mare sau canepa, acestea fiind alegerile cele mai potrivite atunci cand vine vorba de achizitionarea unui covor nou.
• Daca simti totusi un miros usor emanat de un covoarele sau carpetele noi, aeriseste incaperea cat mai des. De obicei, compusii organici sunt eliminati in cateva saptamani din tesatura.
• Curatenia este cheia pentru a tine departe alergenii, asa ca este recomandat sa aspiri covoarele cel putin o data pe saptamana.

Text: Alexandra Badita
Foto: Hgtv.com 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply