Cosulete pascale pentru gradina

0

Daca vrei sa aranjezi gradina pentru o masa festiva in aer liber, incepe cu cateva idei de cosulete pentru o atmosfera de sarbatoare.

• Intr-un cos de rachita, asaza o panza si cateva ghivece mici cu flori de sezon si umple spatiul dintre ele cu muschi. Poti adauga un iepuras de plastic sau cateva oua vopsite pentru efect. Nu uita sa scoti ghivecele din cos atunci cand uzi florile, pentru a nu tine cosul umed.
• Un cos de metal poate fi o idee buna pentru un aranjament de lunga durata. Ar putea fi nevoie de cateva orificii de drenaj in partea inferioara, apoi umple cu pamant si muschi. Este de preferat sa-l tii mai mult intr-un loc umbrit. Cateva oua colorate pe patul de muschi si o fundita din panglica colorata pot capta privirile musafirilor.
• Un cos mai vechi si ruginit poate fi usor transformat intr-un ghiveci. In functie de marimea cosului, puteti alege sa plantati petunii sau chiar un pui de arbust in noul vas umplut cu pamant. Daca mergeti pe a doua varianta, puteti muta arbustul in gradina de indata ce incepe sa creasca.
• Cosuletele de sezon pot fi ornamentate cu verdeata comestibila. Poti alege cimbru sau frunze de salata verde, atata timp cat aranjamentul este frumos texturat si poate fi transformat intr-un cuib de oua de Paste. Asorteaza salata verde cu arpagicul si umple cateva coji de oua cu pamant si frunze verzi pentru un aspect original.

Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply