Coșulețe parfumate pentru 1 martie și alte ocazii

2
sapun
Foto: Octavia Mărculescu
Octavia Mărculescu, Timișoara
Dragi prietene,
Timp de 10 ani am învățat multe din articolele revistei și de aceea câteodată mai încerc și eu să vă arăt ce se poate face cu puțină îndemânare. Pentru femeile dragi sufletului meu am făcut coșulețe de săpun, care pot fi un cadou potrivit pentru zilele de 1 și 8 Martie, mărțișoare ce poartă în ele multă dragoste.
Ai nevoie de: săpun moale care nu crapă când înfigi acele în el, ace de gămălie, panglică colorată (3 lei 2 bucăți), flori de plastic, cleme și alte ornamente, sârmă pentru mâner.
Pe fața săpunului faci un cerc/oval pe marginea căruia înfigi acele la distanța de 2-3 mm, apoi întorci săpunul și procedezi la fel pe partea cealaltă cu deosebirea că la una dintre părți, care va fi baza coșului, faci un cerc mai mic.
Fixezi capătul panglicii cu un ac în mijlocul săpunului și începi să urci și să cobori cu panglica printre ace trecând încet după fiecare ac. Ai grijă să fii tot timpul cu firul pe cât posibil vertical, nu înclinat și, dacă e nevoie, să dai firul de mai multe ori după același ac. Când ai înconjurat tot săpunul cu țesătura de panglică fixezi capătul cu același ac pe care l-ai folosit la început, apoi tai eventualul surplus rămas.
Iei o panglică de altă culoare (sau aceeași) pe care o fixezi iar și începi să împletești printre acele rămase în afară, trecând cu panglica iar după fiecare și formând un fel de nod. Faci așa 3-4 rânduri, iar când termini, fixezi iar panglica cu același ac și împingi acele în săpun ca să nu se mai vadă decât gămăliile, la același nivel. Procedezi la fel și de partea cealaltă.
Pentru mâner folosești o sârmă mai rigidă pe care o îmbraci în panglică și căreia îi înfigi capetele în săpun. Poți folosi și codițele de la florile utilizate drept ornament pentru a face mânerul.
Încerci să acoperi cu flori, frunze sau alte ornamente partea de sus, unde se vede săpunul. Nu e lucru greu de făcut, doar puțin mai migălos. Fac aceste coșulete pentru 1 Martie cu floricele, iar pentru Paște cu oușoare sau pui mici, pentru Crăciun cu ornamente specifice și arată toate foarte bine. Dacă aveți nelămuriri, dragi prietene, mă puteți suna la tel. 0727.522.289 sau să-mi scrieți pe adresa Constantina Mărculescu, str. Crizantemelor nr. 52, Timișoara, cod 300142.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Ghita si Elisabeta Gligor

    DRAGA MEA PRIETENA AS VREA SI EU ASA COSURII PENTRU 8 MARTIE !!!

  2. Pingback: 8 Martie / 8 March | Lumea lui Strut

Leave A Reply