Costume populare

0

Florentina Ștefanov, Constanta
Dragi prieteni,
Mă bucur că sunteţi alături de mine lună de lună. Să aveţi parte de multă sănătate și de multe satisfacţii familiale și profesionale. De asemenea, doresc să vă mulţumesc pentru fotografia publicată la rubrica „Cititoarea lunii ianuarie”.
 
Vă descriu cât de cât și costumul popular pe care aproape în întregime l-am confectionat eu, pentru a-l purta nepotica mea, Ștefania, la serbarea organizată la grădinită. În afară de opinci, pe care le-am cumpărat, și de brâu, restul sunt făcute de mine. După cum se vede în poză, am căutat să fiu în ton cu atmosfera și am îmbrăcat și eu portul popular, adică mi-am improvizat și eu câte ceva; ia o aveam, așa că la un costum constituit din fustă și vestă, am aplicat un șiret ornamental auriu și m-am încadrat în decor.
Cu putină pricepere și cu multă consultare din diferite manuale de profil, am confectionat și pentru mine și pentru Ștefania costume și mi-am propus să fac costume populare și pentru cele două gemene, Maria și Sofia, pentru că acuș-acuș vor merge și ele la „grădi” și vor avea nevoie. Sper să realizez costume din toate zonele tării, dar îmi doresc să realizez și frumoase costume de pe plaiurile mele dragi din Dobogea, unde domină culoarea apelor și a cerului senin, dar și auriul razelor de soare și al holdelor de grâu. Cititoarelor ce doresc informatii în domeniul vestimentatiei populare, le pot oferi diverse materiale, eu având nenumărate astfel de cărti. Multumesc!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply