Costumaș de bondar

0

Monica Antoniciuc, Galați
Dragă redacție,
Băiețelul meu, Victor, a terminat cu succes primul an de grădiniță! Și i-am făcut costum pentru serbare.
La 3 ani și jumătate deja colorează, face lego, dansează și chiar a jucat într-o scenetă despre viața la țară, despre animale și insecte. Ne trebuia urgent însă un costum de bondar. De cumpărat nu mai era timp, de închiriat nu ne-a plăcut ce am găsit, costumele fiind de mărime mare și prețul peste 30 lei. Am căutat pe internet și am găsit pe site-ul revistei Practic Idei un articol al doamnei Adriana Bădăluță, sat Cucuieți, com. Scrioaștea, jud. Teleorman, foarte util, bine explicat, care ne-a fost de folos.
Bondarul este un personaj foarte îndrăgit de copilași. Ne trebuia un costum galben cu dungi negre, cu aripioare diafane galbene, cordeluță și antene. Împreună cu mama am început să facem investigații.
Iată cum am procedat și am obținut un costum foarte frumos. Am cumpărat un tricou galben (7 lei) și de la mercerie 2 metri de panglică neagră de satin de 1,5 cm. Cu o bandă dublu adezivă ce o avea soțul în debara am lipit acele panglici pe tricou. Banda are o foiță dublu adezivă, transparentă care ne-a scos din încurcătură. Alt mod de a aplica panglica pe tricou era să coasem cu ață neagră, dar dura mai mult. Am măsurat și aplicat panglica la distanțe egale. Deja aveam în casă un colant negru, dar la nevoie se poate folosi și un dres galben sau negru. Aripioarele se găsesc gata de cumpărat și nu costă mult, iar cordeluță deja aveam prin casă, iar ciucurii negri i-am luat de la o căciuliță de iarnă. I-am desprins și cusut la antene, iar după serbare îi voi coase la loc la căciuliță. Îi mai poți face o baghetă „fermecată” dintr-un bețișor îmbrăcat, la capătul căruia poți coase sau lipi ceva drăguț.

costum
Foto: Monica Antoniciuc
Victor a fost foarte bucuros și mândru de costumașul lui, iar noi am fost mulțumiți că am putut să-i facem o bucurie. Cât am lucrat la costum el a fost alături de noi, ne dădea la mână foarfeca, creionul, banda și toată operațiunea a fost o plăcere pentru toți! Am învățat că e bine în viață să nu renunți așa ușor la un vis, la o idee. Începe lucrul, vei învăța și vei izbândi! Noi am încercat și am reușit.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply