COSMO: 10 sfaturi pentru un designer de interior debutant

0

Decorarea si amenajarea locuintelor e un domeniu care iti face cu ochiul?

1. Ca orice artist, un designer de interior trebuie sa studieze foarte mult: care sunt tendintele in domeniu, ce fel de mobila, culori sau materiale sunt la moda, ce corpuri de iluminat se potrivesc… Fii constienta de la bun inceput ca un astfel de job presupune studiu continuu si informare permanenta.
2. La prima intalnire cu clientul mergi pregatita: cu poze, desene, reviste – in cazul in care nu ai in portofoliu nici un proiect. Dar nu intra in panica, toate au un inceput. Statutul de incepator are si anumite avantaje, cum ar fi faptul ca vin cu idei inovatoare si curajoase.
3. Nu dispera daca primul proiect a esuat. Cu un pic de perseverenta si noroc, va veni si vremea primei tale “sanse”. Poti incepe cu niste lucrari din proprie initiativa, gratuite. Propune-le prietenilor tai sa le redecorezi casa, poate chiar numai o singura camera.
4. E important sa ai incredere in tine, in ceea ce stii sa faci. Dar nu te arunca de la inceput in proiecte mari si complicate. Cel mai bine e sa incepi cu lucrari mai mici, unde sa-ti poti permite (Doamne fereste!) sa gresesti.
5. Intreaba clientii care sunt locurile lor preferate din casa si fa in asa fel incat sa atragi atentia asupra acelor zone. Scoate-le in evidenta si vor fi placut surprinsi.
 
Citeste mai multe sfaturi pentru un designer debutant pe COSMOPOLITAN.RO. 

Foto: Houzz

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply