Cos goblen din copilărie și a rămas pasiunea mea

1

Lucia Dumitru, loc. Făgețelu, jud. Olt
Dragă redacție,
Sunt o fidelă cititoare a revistei Practic Idei și de mult doresc să vă scriu. Pasiunea mea se numește goblen și cos de când eram copil.
Pe atunci modelele erau mult mai simple și aveau culori mai puține și tehnica era alta. Mai târziu, în anii facultății din orașul Timișoara, am descoperit goblenul adevărat, cu modele variate dintr-un catalog nemțesc. Apoi am cumpărat de la un chioșc o revistă editată de Krif Timișoara și care avea și un model gratuit pictat, asta era în 1996. De atunci am cusut, am început să cos goblenuri pictate.
În ultimii ani am comandat la ei doar modele de goblen cu diagramă, ce au culori multe și frumoase. Colaborând cu această firmă, am fost mulțumită de avantajele oferite. În primul rând oferă catalog gratuit, înscrierea pe site este gratuită și sunt la curent cu toate aparițiile postate, cu reduceri în funcție de comandă, de lunea până miercurea. Se poate comanda fără ațe, doar diagrama și pânza, diagrama color are același preț ca și cea alb-negru. Semnele corespunzătoare fiecărei culori sunt aceleași pentru oricare model comandat, mai mult, dacă cineva dorește să coasă cu alt tip de ață (DMC, ANCHOR), firma indică numărul de culori. Au oferte de sărbători, zile de sfinți. La o comandă de peste 130 lei, primești un cadou ce constă în set (pânză, ață, diagramă) ele se găsesc pe o pagină separată la cadouri. Dacă ai comandat de peste 300 lei, ți se oferă două cadouri și transport gratuit. Aceste facilități nu le-am găsit la alte firme.
Doresc să vă explic și modul în care țin ațele când cos goblen, în punguțe pe care am prins cu un capsator culoarea, tot acolo am și acul cu ață pregătit. Punguțele le am de la o vânzătoare, care le arunca după ce scotea marfa din ele. Modelele cusute pot fi admirate pe contul meu de facebook Dumitru Lucia-Olt. Pot lucra și la comandă, în timpul care rămâne liber după serviciu.
Iubesc și florile, și ele pot fi admirate la aceeași adresă de facebook. Am flori începând cu mușcate curgătoare, mai multe culori, floarea de ceară, cactuși, sporul casei, floarea pasiunii, precum și trandafiri de grădină, dar despre toate acestea vă voi povesti cu altă ocazie. Toate cele bune!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Felicitari decupate | Revista Practic idei

Leave A Reply