Coronita de toamna

1

Monica Viericiu
Când îți dorești mai multă culoare în casă, apelează la decorațiunile tip coroniță care vor însenina atmosfera.
Coronițele pot fi din diverse materiale, de la conuri, la hârtie, la paie, flori uscate, la textile. Modelul care ți-l prezint de data aceasta este din resturi de materiale textile, deci, dacă îți place, îl poți obține fără cheltuieli mari și poate fi folosit multă vreme.
În principiu este un inel mare din pânză verde, umplut cu vatelină (dar foarte bine poți folosi în loc deșeuri textile, lână ori cubulețe de burete), pe care sunt cusuți zeci de flori realizate din crâmpeie de diverse culori rămase de la alte proiecte de bricolaj. Pentru a obține floarea, iei o fâșie de material, o îndoi pe jumătate, pe lungime și începi să o rulezi la bază, încrețind câte puțin. Aici ai două variante, să formezi floarea și să o fixezi prin cusături abia la sfârșit, sau să însăilezi cu ață de la început baza, să strângi pentru a realiza încrețiturile și apoi să fixezi în forma finală.
Procesul de execuție este mai ușor de realizat decât de explicat de aceea recomand acest proiect tuturor celor care vor să-și pună creativitatea la lucru. Alege culorile florilor în funcție de anotimp. De exemplu pentru primăvară tonurile de verde cu roz, bleu si alb sunt foarte potrivite, în timp ce combinația de galben cu verde, portocaliu, ruginiu și violet este minunată pentru toamnă. Succes!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Coronita de toamna | Revista Practic idei

Leave A Reply