Coroniță de Crăciun

3

Monica Viericiu
Au mai rămas doar câteva zile până la Crăciun, pregătirile sunt în toi, iar decorațiunile de sărbătoare își caută locul potrivit prin casă ori pe afară. Un loc aparte în decorul sărbătorilor de iarnă are acum coronița de Crăciun.
Dacă anii trecuți erau puțini adepți ai acestei decorațiuni, în prezent, ea a cucerit inimile a milioane de creștini care o folosesc drept ornament de ușă – se agață pe exteriorul locuinței, la ușa principală a casei – sau ornament pentru masa festivă. La origine coronița de Advent era împodobită cu lumânări, obicei ce s-a păstrat doar în unele părți. Sigur este că acum coronițele se fac din tot felul de materiale, de la nuiele împletite, la crengi de brad natural sau artificial, la paie, materiale textile sau chiar hârtie. Cum imaginația omului nu cunoaște limite, la fel și modelele de coronițe se diversifică de la an la an fiindcă fiecare dorește să aibă un model special, mai frumos.
În principiu este o structură pe care se fixează deocrațiuni. Pentru împodobitul coronițelor poți alege globuri, fundițe, figurine de plastic (cu formă de Moș Crăciun, ciupercuțe etc.), cadouri din bucățele de polistiren sau cutii de chibrituri îmbrăcate în hârtie cu imprimeu de sezon,  conuri de brad, ori de pin (arată cel mai bine) date cu alb sau lăsate culoare natur, cu felii uscate de portocală sau alte citrice, cu bomboane, cu bețișoare de scorțișoară și tot ce mai găsești la îndemână. Doar să existe echilibru cromatic între elemente. Și nu uita de cumpătare, mai puțin poate însemna mai mult.
De reținut este ca dacă te gândești să atârni coronița de ușă sau la geam, important este ca ea să fie suficient de solidă încât să-și păstreze forma, iar decorațiunile să fie bine lipite încât să nu se desprindă ulterior. Dacă vrei ca această coroniță să fie punctul de atracție al mesei de sărbătoare, atunci poți adăuga și lumânări, dar ai grijă ca ele să fie bine fixate și echilibrate, astfel încât să nu existe pericol de accidente. Pentru a evita orice neplăcere, nu lăsa lumânările aprinse nesupravegheate și așază coronița pe o tavă metalică sau un platou de sticlă ori ceramică. Astfel nici fața de masă nu va mai fi în pericol de a se păta cu rășină de la crenguțele de brad ori molid.
Dacă ești în căutarea unor proiecte de bricolaj pentru sărbători, iată câteva site-ui de unde să te inspiri:
http://www.craftymorning.com
http://www.architecturendesign.net/creative-diy-christmas-decorations/
http://www.redtedart.com/2011/11/01/christmas-crafts-ideas-kids-decorations/
http://www.the36thavenue.com/extraordinary-ideas-25-christmas-projects/
Foto: mariankadlec – Fotolia.com
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: Cum pastrezi bradul | Revista Practic idei

  2. Pingback: coronita de iarna din felicitari | Revista Practic idei

  3. Pingback: ghirlanda din hartie | Revista Practic idei

Leave A Reply