Coroniță croșetată pe fiecare ușă

2

Mariana Onica, loc. Peceiu, jud. Sălaj
Dragii mei,
Pe lângă pregătirea sufletească pe care o fac de Crăciun, îmi place ca la această săr bătoare să dau locuinței mele un aspect vesel și colorat.
Iubesc sărbătorile de iarnă, dar nu îmi place să cheltui din bugetul familiei mele pentru achiziționarea de ornamente de Crăciun, care sunt câ-teodată de calitate îndoielnică și care mai trebuie înlocuite din când în când pentru că se deteriorează extrem de ușor. Îmi place să creez propriile mele ornamente cusute din resturi de materiale sau croșetate din rămășițe de fire.

decoratiuni de iarna
Foto: Mariana Onica
Pentru Crăciunul trecut am croșetat pentru fiecare ușă câte o coroniță. Cum am procedat? Soțul meu mi-a tăiat cu flexul dintr-o țeavă mare de PVC niște cercuri, pe care apoi le-am îmbrăcat cu fir alb cu croșeta, iar pe margini le-am făcut niște colțișori, apoi o toartă dintr-un lănțuc. În partea de sus am prins o fundiță sub care am atârnat două globulețe. Pentru un aspect mult mai frumos, pe unele coronițe am prins cu ace de gămălie crenguțe de brad, astfel coronița a fost mult mai în ton cu sărbătoarea.
Pentru cine vrea să încerce, menționez că arată superb și o corniță verde sau roșie, iar în loc de globulețe puteți atârna și doi clopoței. Încurajez cât mai multe persoane să încerce ideea mea, deoarece un obiect decorativ lucrat de mâinile noastre este mult mai de efect decât toate modelele din plastic pe care le găsim în comerț. Mult succes în tot ce v-ați propus și sărbători fericite vă doresc!
Foto: Mariana Onica

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Coronita de Craciun | Revista Practic idei

  2. Pingback: Suport de cana | Revista Practic idei

Leave A Reply