Copăcei din nasturi de la haine vechi sau mărgele

0
Foto: Claudia Poppel
Claudia Poppel, Hunedoara
Dragi prieteni,
Vă prezint câteva metode de a obține obiecte decorative din resturi bune de aruncat, în special din nasturi de diverse forme și culori.
Cu o cheltuială minimă puteți confecționa din nasturii rămași de la hainele vechi o modernă și decorativă vază de flori. Folosiți o sticlă cu gură largă, nasturi colorați, mărgeluțe, fir decorativ și clei. Lăsând imaginația liberă, se pot face diferite modele și combinații de culori.Nasturii mari se lipesc pe sticlă, cei mici și mijlocii, deasupra, îmbrăcând astfel toată suprafața sticlei într-un covor multicolor și vesel. Realizăm astfel o vază de flori, unicat, veselă și utilă în același timp.
O cravată uni poate primi o nouă înfățișare dacă aranjăm pe ea un model decorativ, florar sau de altă natură, din nasturi. Ața folosită la coaserea nasturilor poate fi de diferite culori și nuanțe. Cravata este foarte modernă, pentru fete, poate avea nasturi de culori îndrăznețe, poate fi asortată cu orice ținută.
Cu ajutorul nasturilor mai putem personaliza o poșetă, o pereche de teniși sau orice alt obiect de îmbrăcăminte, realizând obiecte unicat.
Din sârmă, liță subțire (de la un cablu mai vechi), șiraguri de mărgele rupte sau pe care nu le mai purtăm și un pic de pasiune am confecționat copăcei decorativi, care împodobesc orice colț din casă și atrag privirile oricui intră în cameră. Mărgeluțele din sticlă se văd foarte frumos. Am confecționat pomișori cu mărgele într-o culoare, în mai multe culori, dar și din monede vechi care nu mai sunt în circulație. Sârma lițată trebuie pusă în 2 sau 3 fire, să țină bine. Sârma trebuie să fie de aproximativ 50 cm. Se ia prima mărgea, se pune în centrul sârmei și se înfășoară cam 2 cm. Folosind aceeași procedură, se înfășoară încă 4 mărgele, de o parte și de alta a sârmei, pentru a forma o creangă. Se înfășoară apoi sârma încă 2-3 cm. În mod similar se confecționează și celelalte crengi. Se iau apoi câte 2 crengi și se înfășoară împreună, formând o ramură. La fel se procedează cu toate crengile. Ramurile astfel formate se răsucesc între ele formând tulpina copăcelului. Se lipește copăcelul pe o piatră sau într-un mic ghiveci făcut din orice. Se răsfiră crengile pentru a imprima forma dorită. Ca pomișorul să fie bogat, se confecționează mai multe crengi, care se înfășoară apoi împreună. Pomișorii pot constitui și un superb cadou, făcut cu bani puțini și multă pasiune, pentru cei dragi. Spor la lucru!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply