Copac cu flori în dormitor

1

Șerban Viorel Ciurci, loc. Nicolae Bălcescu, jud. Vâlcea
Stimată redacție,
Soția mea este cea care cumpără lună de lună revista, dar o citesc și eu cu mult interes, pentru că descopăr de fiecare dată sfaturi utile pentru casă și gospodărie. În rândurile ce urmează, vă povestesc pe scurt despre cum am revonat casa, mai precis un dormitor și bucătăria.
Îmi plac articolele pe care le publicați. Sunt ușor de asimilat și într-adevăr „practice”. După o idee mai veche din revistă mi-am confecționat o cușcă de prepelițe, iar astă primăvară am scos la incubator 50 de pui mici și drăgălași, care în prezent sunt prepelițe frumoase și ouătoare. Dar mi-am luat inima în dinți, ca să zic așa, și m-am hotărât să vă scriu pentr ua vă arăta cum am modernizat eu unul dintre dormitoare și bucătăria, pentru rubrica de bricolaje sau renovări.
Pentru că am observat că majoritatea cititorilor revistei şi-au făcut ei înşişi diverse modificări prin casă, m-am hotărât să încerc şi eu. Mai întâi a trebuit să tencuiesc şi să gletuiesc pereții pentru că nu avem o locuință nouă, ci o casă bătrânească, renovată de mine încetul cu încetul. După glet am zugrăvit, iar soția a pictat un copac frumos, înflorit pe unul dintre pereți şi câteva flori pe ceilalți. Podeaua era și ea veche și prin urmare, am înlocuit-o cu parchet laminat. Tavanul nu arăta nici el grozav, așa că am cumpărat niște plăci de polistiren care imită lemnul și pe lângă aspectul estetic deosebit, am obținut și o izolație bună, deci se va păstra căldura în interior.
În bucătărie, tot pentru a păstra mai bine căldura și pentru un aspect rustic, care nouă ne place, am pus lambriu până la jumătatea pereților, iar pe jos tot parchet. Deşi avem o cămară, am construit și două boxe micuțe pentru conserve, pe care le-am placat cu faianță pentru a păstra răcoare în interior. Pereții i-am zugrăvit în culoarea verde cu „pete” pentru un efect deosebit, iar soția a pictat din nou, de data aceasta căpşune şi cireşe. Rezultatul final a fost pe placul nostru, așa că pe viitor vom renova și celelalte camere fără a apela la meseriaşi. Mesajul meu către cititorii revistei este același: în limita posibilităților, încercați să vă ocupați singuri de cât mai multe dintre activitățile gospodăreşti, scutiți bani și nervi. Vă doresc să auzim numai de bine și la cât mai multe realizări practice!
Foto: Șerban Viorel Ciurci

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Decoratiuni cu scoici | Revista Practic idei

Leave A Reply