Contrastul cald – rece in bucatarie

0

contrast

Contrastul cald-rece in bucatarie – Aceeaşi nuanţă, respectiv albul de aici, face ca bucătăria să pară nedefinită, ca într-un desen realizat în două planuri de către un copil mic. Pe acest fond alb, obiectele intens colorate ies în prim-plan, dar cele mari şi albe (caloriferul) sunt estompate.

Citeste si: Bucataria urbana

Culorile închise micşorează masa obiectelor. Aşa că o masă de un albastru închis poate părea mai îngustă, mai ales pe fond alb.

Contrastul cald-rece in bucatarie

Albastrul şi roşul sunt într-un constrast puternic de cald şi rece. În timp ce albastrul dă senzaţia de adâncime, roşul dă senzaţia de apropiere. Culorile calde ies în evidenţă pe un fond închis, aşa că alăturarea cu albastru face ca volumul grinzii roşii să pară mai apropiat. Albastrul din zona mesei face ca bucătăria să pară mai lungă.

Citeste si: Trei bucatarii romanesti si povestile lor

Există trei culori principale sau de bază: roşu, galben şi albastru. Prin amestecul a câte două culori principale se obţin cele secundare, respectiv portocaliu, verde şi violet.

Citeste si:  Idei creative pentru o bucatarie practica

De aici şi contrastele de mare efect care se pot obţine: roşu-verde, galben-violet, albastru-portocaliu. Dintre aceste culori, albastrul, verdele şi violetul sunt reci, restul calde. Când se combină o culoare rece cu una caldă se obţin efecte cromatice dinamice.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Dan Vezentan
Styling: Ninette Moorman

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply