Contract apartament in bloc neconstruit

0

Avocatul Amalia Stoica te sfatuieste in legatura cu achizitiile de apartamente in blocuri inca neconstruite.

Pentru a intra in posesia unui apartament in unul din blocurile nou construite, viitorul proprietar trebuie sa plateasca un avans inainte ca blocul sa fie terminat.

Contract apartament in bloc neconstruit – Contractul de proprietate

Ce trebuie stipulat in contractul incheiat intre constructor si viitorul proprietar pentru ca acesta din urma sa fie asigurat in caz ca blocul nu va mai fi construit? De regula, contractul de vanzare-cumparare pentru un apartament viitor nu se incheie cu societatea care construieste efectiv ansamblul rezidential, ci cu dezvoltatorul proiectului care, la randul sau, are un contract de antrepriza incheiat cu un astfel de constructor.

Foarte rar se intampla ca dezvoltatorul proiectului sa fie chiar antreprenorul. Astfel, in cazul in care termenul pentru fi nalizarea apartamentului nu este respectat, cumparatorul se poate indrepta impotriva cocontractantului sau – dezvoltatorul proiectului respectiv. In acest scop, in contractul incheiat cu acesta trebuie prevazute clauze care sa permita regresul cumparatorului impotriva dezvoltatorului.

Contract apartament in bloc neconstruit – Situatie particulara

Un proprietar s-a mutat intr-un bloc nou si dupa o vreme tavanul din apartament a cedat. Ce poate face proprietarul in aceasta situatie? Cum isi poate recupera banii? In acest caz, cumparatorul fi ind deja proprietarul apartamentului fi nalizat, va putea sa se regreseze fi e impotriva vanzatorului, dezvoltatorul proiectului rezidential, fi e impotriva constructorului.

Impotriva dezvoltatorului vanzator se poate intemeia pe raspunderea acestuia pentru viciile ascunse ale bunului vandut, iar impotriva constructorului, pe raspunderea acestuia in temeiul legii privind calitatea in constructii.


Articol publicat in revista Casa si Gradina
Sursa info: Avocat Amalia Stoica www.tuca.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply