Contra pneumoniei, compresă cu oțet de mere, sare și usturoi

1
toarna ceai
Foto: arhiva Practic Idei
Ioana Szasz, Sf. Gheorghe, jud. Covasna
Dragă redacție,
Deoarece am avut parte de-o toamnă cu două fețe, ba cald și frumos, ba ploi și temperaturi scăzute, vă trimit două remedii naturale pentru răceli și nu numai.
Când fiica mea avea 4-5 ani, a făcut pneumonie și trebuia să primească injecții. Mi-a părut foarte rău de ea și mi-am amintit de un leac pe care mama mea îl folosea când eram răcită și l-am testat și-n acel caz. Dacă starea ei nu s-ar fi îmbunătățit, aș fi apelat la injecții, dar nu a fost cazul, deoarece când m-am dus înapoi la control, era sănătoasă. De atunci, ori de câte ori răcește îi pun o compresă ori două și se vindecă. Iată cum am procedat:
I-am pus pe spate, de la mijloc până la umeri, de 3 ori pe zi, timp de 2 zile, câte o compresă înmuiată într-o soluție făcută din o cană de apă, o cană oțet de mere, o căpățână de usturoi și o lingură de sare. Apa și oțetul le-am fiert, apoi am adăugat usturoiul zdrobit și sarea, am acoperit și am lăsat să se răcească doar atât cât să suporte corpul. Am înmuiat în această soluție un prosop mic (se poate folosi orice fel de material din bumbac de mărime potrivită), l-am stors ușor, iar după ce i l-am pus pe spate, am întins peste el un prosop împăturit, iar apoi am îmbrăcat-o și s-a jucat, a desenat etc., dar fără să iasă din casă în timp ce avea compresa. După o oră i-am luat compresa, am reîncălzit soluția și i-am pus-o din nou. Aceeași soluție am folosit-o de 3 ori, iar a 2-a zi am preparat alta.
Împotriva tusei, i-am făcut un decoct din 10 nuci sparte, dar nedecojite și fierte în 1/2 l apă până când a scăzut apa la jumătate. Am strecurat decoctul obținut, l-am îndulcit cu miere de albine și în timpul zilei, din 2 în 2 ore, lua câte o linguriță. A funcționat de minune. Vă doresc sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Tratamente cu usturoi | Revista Practic idei

Leave A Reply