Consum ceai de soc de fiecare dată când sunt răcită

0

AGFA DIGITAL CAMERAClaudia Poppel, Hunedoara
Dragi cititori
Doresc să ajut, prin câteva remedii naturale, pe toate mămicile îngrijorate de guturaiele, răcelile și amigdalitele copiilor lor. Leacurile următoare sunt foarte bune și în cazul adulților, am probat în familia mea.
În bronșită, aplicațiile cu ceară de albine încălzită au acțiune antibacteriană și expectorantă, calmează tusea și durerile.
Cum procedați: înmuiați o pânză de bumbac în ceară topită și o lăsați să se răcească. Veți obține o placă. Încălziți-o ușor cu uscătorul de păr, așezați-o pe piept și, pentru a păstra căldura un timp mai îndelungat, acoperiți-o cu pernițe umplute cu sâmburi de cireșe sau alt material gros.
Se folosește numai ceară din producția controlată, ecologică, din magazinele cu produse naturale sau direct de la apicultori.
Contra tusei și a bronșitei, un remediu excelent este cataplasma cu brânză de vaci. Ajută la fluidizarea flegmei și ușurarea expectorației, având totodată un efect dezinflamator.
Cum procedați: scurgeți brânza bine de zer, apoi întindeți un strat de un centimetru grosime (la temperatura camerei), pe mijlocul unei pânze (care poate fi un șervet de bucătărie), iar marginile rămase libere le îndoiți deasupra. Puneți pe piept acest șervet și lăsați remediul să acționeze o oră sau două. Dacă inflamația este una severă brânza se încălzește repede. În acest caz, schimbați-o  o dată sau de două ori.
Compresele și cataplasmele acționează mai bine dacă în timpul procedurii rămâneți culcați și destinși. După îndepărtarea lor, odihniți-vă încă o jumătate de oră.
Nu le acoperiți niciodată cu o folie de plastic și nu puneți comprese și cataplasme reci pe pielea rece. Încălziți-o  în prealabil. Nu aplicați comprese sau cataplasme pe stomacul gol; dar nici nu mâncați, nu beți cafea și nu fumați în timpul procedurii sau imediat după aceea.
În răceală rezultate bune se obțin cu ceaiul preparat din flori de soc. Uleiurile eterice conținute în aceste flori au acțiune dezinflamatoare și expectorantă.
Cum procedați: turnați circa 150 ml de apă în clocot peste două lingurițe de flori de soc, lăsați 5 minute să se infuzeze, apoi strecurați. Beți de mai multe ori în cursul zilei, mai ales în a doua jumătate, se recomandă o cană sau două, cât mai fierbinte.
Ceaiul de ceapă acționează împotriva răcelilor ca un antibiotic natural.
Cum procedați: tăiați mărunt o ceapă și o fierbeți aproximativ 5 minute, strecurați fiertura și o lăsați să se răcească până la temperatura la care puteți bea. Apoi îndulciți ceaiul cu puțină miere și-l beți cu înghițituri mici. După asta vă băgați în pat să transpirați.
În amigdalita cu febră, compresa rece cu lămâie ajută în special la copii.
Cum procedați: amestecați o lingură cu zeamă de lămâie într-un sfert de litru de apă. Înmuiați un șervet în această apă, presați ușor pentru a îndepărta surplusul de lichid, apoi îl așezați în jurul gâtului. Lăsați să acționeze cam o oră. După aceea, zona gâtului se ține la căldură.
Atenție! Dacă pielea se irită și apar mâncărimi, scoateți imediat compresa.
Cataplasma cu cartofi dezinflamează și calmează durerile din gât.
Cum procedați: fierbeți bine 500 g de cartofi în coajă, după care îi puneți într-un șervet sau săculeț de in și îi zdrobiți fierbinți. Pentru a evita arsurile, înfășurați mai întâi gâtul într-un prosop, iar cartofii îi așezați deasupra. Lăsați să acționeze până când cartofii s-au răcit.
Aceste „leacuri băbești“ să vă fie de folos! Vă doresc multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply