Confort vs disconfort în casa ta. 8 lucruri surprinzătoare în care trebuie să investești acum

0

baterii chiuvetaÎn fiecare casă există 9 lucruri în care ar fi bine să investești dacă vrei să ai parte de confortul la care ai visat mereu.

Cu excepția locuințelor de lux, fiecare casă are puncte forte și puncte slabe. Calitatea nu contează întotdeauna și în orice privință, iar prețul mic poate fi principalul avantaj atunci când faci o investiție. Cu toate acestea, există câteva aspecte legate de casa ta unde calitatea trebuie să primeze și care fac diferența între confort și disconfort. În plus, calitatea nu vine întotdeauna la pachet cu prețuri piperate.

Iată care sunt cele 8 lucruri în care ar trebui să investești în cel mai scurt timp:

Instalația sanitară

Instalația sanitară reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte legate de casa ta. O instalație de calitate este mai importantă decât o canapea confortabilă sau decât un living spațios. O instalație defectă vine la pachet cu o mulțime de surprize neplăcute, iar producerea unei inudații în interiorul locuinței reprezintă doar o chestiune de timp.

În mod evident, instalația sanitară costă mult mai puțin decât o canapea și un living spațios, de aceea trebuie să cumperi cât mai repede o astfel de baterie de chiuveta, dar și celelalte elemente componente ale instalației și să renunți la vechile țevi și robinete.

Instalația electrică

O instalație sanitară veche nu îți pune viața în pericol în mod direct, însă o instalație electrică îmbătrânită reprezintă o amenințare directă la adresa siguranței tale și a membrilor familiei tale alături de care locuiești. Un scurt circuit te poate electrocuta sau îți poate „prăji” pur și simplu aparatele electrice aflate în priză. În plus, riscul de incendiu într-o locuință cu o instalație electrică defectă este foarte mare, iar acest lucru îți afectează, cu siguranță, confortul psihic atunci când stai acasă.

Canapeaua din living

Atunci când ne gândim la elementele de mobilier, canapeaua din living este cea mai importantă. În primul rând, o canapea confortabilă se traduce, în mod direct, prin confortul resimțit de tine. În plus, canapeaua reprezintă punctul central al conceptului de design interior pe care l-ai aplicat sau vei dori să-l aplici vreodată în living.

Patul din dormitor

Petreci cel puțin o treime din întreaga viață dormind, de aceea patul din dormitor reprezintă cea mai importantă investiție pe care poți să o faci dacă vrei să petreci toată această perioadă într-un confort deplin. În plus, calitatea somnului din timpul nopții influențează în mod direct buna dispoziție din timpul zilei, capacitatea creativă, rezultatele sportive, precum și randamentul de la locul de muncă.

Instalația de încălzire

În timpul iernii, buna funcționare a instalației de încălzire este esențială pentru confortul tău termic. Atunci când doreşti să instalezi în casă o centrală termică, gândeşte-te la tipul de combustibil pe care îl ai la dispoziţie, dar şi la mărimea spaţiului pe care trebuie să îl încălzeşti. Cele mai utilizate centrale sunt cele electrice şi cele care funcţionează pe bază de gaz metan. Centralele electrice sunt recomandate în special pentru suprafeţele mici, însă au că principal dezavantaj costul ridicat al energiei electrice. Poţi opta, în schimb, pentru o centrală pe bază de gaz metan, deoarece preţul gazului s-a menţinut, până în prezent, relativ constant şi este foarte accesibil.

Aerul condiționat

Aerul condiționat este esențial pentru confortul tău termic din timpul verii, mai ales în zilele caniculare. Un aparat de aer condiționat îți va permite să păstrezi în casă o temperatură confortabilă constantă, atât în timpul zilei, cât și noaptea. În acest fel, confortul pe care îl resimți în propria ta casă crește simțitor.

Spațiile de depozitare

Insuficiența spațiilor de depozitare reprezintă un element care va duce la un mare disconfort pentru tine. Foarte multe obiecte nu au un loc al lor în care pot fi depozitate, dezordinea se instalează în întreaga casă fără să-ți dai seama, iar senzația de disconfort este foarte mare. Dacă vei cumpăra, spre exemplu, un dulap metalic încăpător pe care să-l amplasezi pe balcon, vei crea un spațiu de depozitare foarte util. Ai putea transforma în debara și alte zone ale casei pe care le utilizezi mai rar. În plus, ai putea construi în curte un mic depozit pentru obiectele de care nu ai nevoie în casă. Întreaga locuință va deveni mai aerisită și, în mod evident, mai încăpătoare.

Un foișor în grădină

Dacă este frumos amenajată, o grădină devine un adevărat colț de rai, mai ales dacă nu-i lipsește o mică parte pe care sigur ți-o dorești de ceva vreme: foișorul. Acesta vine la pachet cu câteva avantaje foarte greu de ignorat. În primul rând, vei profita mai mult de spațiul din grădină, deoarece vei putea petrece timpul în aer liber chiar și atunci când plouă sau când soarele este mult prea puternic la amiază, în timpul verii. În al doilea rând, indiferent dacă vrei să vinzi sau să păstrezi casa pe care o deții, un foișor de grădină va oferi un mare plus de valoare întregii proprietăți. Nu în ultimul rând, un foișor reprezintă o modalitate de a oferi eleganță spațiului din jurul casei. Dacă nu ai o grădină mare și verde în spatele casei, poți construi un mic foișor pe care să-l transformi într-o oază de verdeață cu ajutorul plantelor agățătoare.

Foto: shutterstock.com/Drozdowski  

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply