Conferinţă matinală Urban Talks

0

Vineri 1 aprilie de la 9.30, la ARCUB Gabroveni are loc prima ediție din seria de conferințe matinale Urban Talks, parte din proiectul de amploare Urban INC inițiat de Asociația Odaia Creativă. Ne-am bucura să puteți participa!
Invitați vor fi Martin Barry, director și fondator RESITE Festival Praga, Alin Vaida, director al festivalului Jazz in the Park și Livia Stan de la Ministerul Finanțelor Publice, iar moderator Anamaria Vrabie, co-fondator Urban INC/ Odaia Creativă.
Gândite ca un impuls de inspirație de câte două ore pentru orașe mai empatice, conferințele se adresează celor interesați de creșterea sănătoasă a orașelor și de calitatea locuiri, antreprenori cu proiecte ce influențează viața orașelor, studenți la Arhitectură și Urbanism sau membri ai organizațiilor ce contribuie la dinamica urbană. Pe 1 aprilie tema este FESTIVALURI URBANE ȘI CITY MAKING.
Prima intervenție îi revine lui Martin Barry, arhitect peisagist, fondator ReSITE Praga și fost asociat al W Architecture din New York. Martin este un american stabilit în Praga în urma unei burse Fulbright. De ce a ales capitala Cehiei, de ce a fondat ReSITE și cum a reușit să conecteze autoritățile și politicile publice din Praga la tendințele globale în regenerare urbană va vorbi la București pe 1 aprilie.
Alin Vaida este fondatorul festivalului Jazz in the Park, cunoscut în Cluj-Napoca ca proiectul care „a redat Parcul Central clujenilor”. Ideea a apărut într-un moment  în care Parcul Central, cel mai mare spațiu verde al orașului era subapreciat și puțin folosit din cauza multor restricții (nu călcați iarba, interzis accesul cu câini în parc, etc). Jazz in the Park a fost primul proiect derulat vreodată în incinta parcului și a declanșat o adevărată mișcare socială.
Livia Stan este directorul general al Direcției Generale Ajutor de Stat, Practici Neloiale și Prețuri Reglementate din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și nu a încetat sa susțină că Sistemul, de cele mai multe ori greoi și indolent față de cei pe care ar trebui să-i servească, are un potențial extraordinar de a genera bunăstare. Livia va vorbi despre proiectele care, departe de lumina reflectoarelor ațintite pe politicienii care taie panglici, pun bazele unor parteneriate solide între cetățeni, investitori și stat.
Urban Talks continuă săptămânal toată luna aprilie în același spațiu și cu același format: vineri 8 aprilie, vineri 15 aprilie și joi 21 aprilie. Intrarea pentru public este liberă în limita locurilor, după confirmarea pe Eventbrite.
DETALII: www.odaiacreativa.ro, sau pe pagina de Facebook Urban INC.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply