Condimentele care ne vindecă trupul

0

Nicolae Răzvan Stoica, com. Liești, jud. Galați
Dragă redacție,
Multe dintre condimentele folosite în bucătărie sunt bune ca tratament în loc de pastile.Cimbrul (Satureja hortensis) care se folosește la ciorbe, fripturi, tocană, este bun și pentru mătreață. După ce te speli cu șampon, se face o infuzie și se lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care se clătește părul cu apă din abundență și rezultatul se vede după prima utilizare.
Usturoiul (Allium sativum) se folosește la pastramă, cârnați, tochitură, friptură. Este bun și la bătături, printr-un amestec cu oțet care trebuie pus pe bătătură fără să atingă zona sănătoasă, lăsând pielea fină.
Hreanul (Armoracia rusticana) este bun ras la rasol cu carne, cu pește, la murături, la gogoșari puși la oțet ca să-i țină tari, dar și pentru tratarea tusei și anemiei. Se pregătește rădăcina rasă amestecată cu zahăr, se lasă 5-10 ore la macerat. Sucul se ia câte o linguriță pentru anemie, iar pentru tuse când este nevoie. Pentru reumatism se pune rădăcină rasă cu alcool. Se lasă la macerat 2 zile și apoi se pun comprese cu acest amestec pe zonele afectate.
Busuiocul (Ocinum basilicum) dă un gust bun mâncării. Când se dau strugurii la zdrobitor, se adaugă câteva crengi de busuioc pentru aromă. În caz de acnee, se folosește o infuzie de busuioc care se aplică înainte de culcare cu ajutorul unui tampon de vată pe locurile afectate.
Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply