Concurs de semne urbane deschis studentilor

0

Concursul isi propune revalorificarea semnelor urbane, de mici dimensiuni, amplasate in locuri cu caracter diferit (piateta, gang, trotuar, scuar, pasaj etc).

Editia 2009 a concursului de semne urbane ArhitechSIGN se desfasoara in perioada martie-aprilie 2009. Tema concursului, <Spatiu si lumina>, reprezinta incercarea de a recastiga semnifiicatiile si de a recupera valoarea diferitelor spatii urbane ale Bucurestiului actual.

Concursul este initiat de compania Eltrix – cel mai mare producator de semnalistica din Romania. Inca de la lansare, ArhitectSIGN si-a propus sa genereze idei care pot reprezenta puncte de plecare in vederea realizarii unor semne urbane, care sa devina mai apoi landmark-uri intr-un Bucuresti sarac in astfel de elemente.

Realizatorul temei de concurs, Lector Drd. Arh. Dorin-Stefan Adam : “La intocmirea temei am pornit de la premiza ca suntem interesati de soarta unui oras fara de spatii, un oras in care recuperarea valorii spatiilor presupune eliberarea unui amplasament si construirea a ceva nou dupa o prealabila demolare, un oras in care memoria nu conteaza, in care reperele sau punctele de intalnire sunt marcile marilor branduri. Un astfel de oras presupune responsabilizarea locuitorilor lui si a specialistilor in domeniu. Editia 2009 a concursului ArhitechSIGN propune o revalorificare a semnelor urbane. Tema recomanda iesirea din pasivitatea involuntara si implicarea studentilor intr-o atitudine critica fata de spatiiile in care convietuim”.

Concursul acorda premii in valoare totala de 2.500 Euro, iar lucrarile castigatoare precum si cele mai bune inscrise in concurs vor fi expuse in cadrul Anualei de Arhitectura care se va desfasura in luna mai la Bucuresti.

Detaliile despre concurs se gasesc pe site-ul: www.arhitechsign.ro.


Articol EXCLUSIV online

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply