Concediul în extra-sezon. Unde şi cât te costă?

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Dragă cititor-călător,
Pentru că trăim în lumea asta minunată, cu o asemenea bogăţie de culturi şi oameni şi peisaje, ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi să călătorim şi să ne facem concediul de fiecare dată în alt loc. Am trecut de mai multe ori prin posibilităţi de transport ieftin (autostopul, car pooling – mai mulţi oameni care împart o maşină, permisul de călătorie CFR), precum şi de cazare ieftină (couchsurfing, hosteluri, airbnb).
Pentru că este mult mai ieftin, mulţi oameni preferă să lucreze pe timp de vară, apoi să îşi ia concediul în septembrie-octombrie. De data aceasta, vă prezentăm doar la ce cheltuieli vă puteţi aştepta în extra-sezon în următoarele 5 destinaţii de vis.

  1. Indonezia. E cam departe şi biletul costă câteva sute de euro, dar poţi economisi dacă îl iei foarte din timp, iar odată ajuns acolo, preţurile sunt foarte mici: cazarea pentru cameră dublă cu baie=70 lei, o masă tradiţională la restaurant=4 lei, transportul între insule începe de la 12 lei cu barca la 100 lei un tur de 8 ore cu autobuzul.
  2. Cambodgia. O cină completă la restaurant ajunge la 20-30 lei, o cameră dublă cu baie, aer condiţionat şi TV la hotel ajunge la 50 lei, autobuzele între oraşe nu depăşesc 35 lei, iar să închiriezi un taxi pentru o zi te costă 70 lei şi şoferul poate juca rol de ghid turistic pentru câţiva lei în plus.
  3. Vietnam. Cina la un bistro local ajunge la 10 lei, autobuzul în oraşe costă 35 bani pe călătorie, iar trenul pentru călătorii de 800 km ajunge la 80 lei. O cameră dublă costă 40-50 lei pe noapte.
    www.pixabay.com
    www.pixabay.com
  4. Peru. Preţurile în Peru sunt comparabile cu România, dar şansa de a cunoaşte o cultură a culorii, veseliei şi a bogăţiei spirituale este nepreţuită. O cameră dublă la hotel este 80-150 lei, un meniu pentru prânz sau cină 15-20 lei, autobuzul local costă între 50 bani-3 lei/călătorie, iar trenul pentru a traversa ţara ajunge la 150-200 lei pentru călătorii de 10 ore.
  5. Thailanda. Cum sună să îţi petreci concediul într-un bungalow pe plajă în noiembrie sau decembrie, când la noi toată lumea face ţurţuri? Sună bine şi ieftin, preţul pe noapte pentru un bungalow sau o colibă pe plajă începe de la 14 lei/noapte, iar o cameră dublă la hotel ajunge la 30 lei. Dacă mănânci trei mese pe zi la restaurant, vei ajunge la 10 lei. Transportul local în Bangkok costă sub un leu, un tren în jurul ţării ajunge la 80 lei, iar o barcă între insule costă de la 20 la 50 lei.

Sperăm că ţi-am făcut dor de ducă şi îţi vei organiza concediul următor pentru una dintre destinaţiile de mai sus!
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply