Competitie nationala: Capitala Verde a Romaniei

0

Municipiile resedinta de judet se pot inscrie pentru titlul de Capitala Verde a Romaniei, pana pe data de 20 decembrie, inclusiv.

Ce spun organizatorii

Proiectul face parte dintr-o campanie mai ampla marca UMBRELA VERDE, care si-a propus ca anul 2010 sa aduca o schimbare vizibila in modul in care romanii privesc responsabilitatea fata de mediu, pornind de la autoritatile locale. Inscrierile inregistrate pana acum ne confirma ca a fi un oras „eco” reprezinta de fapt crearea unui cadru favorabil de protejare a mediului care sa se reflecte pozitiv asupra fiecarui cetatean in parte.”, spune Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg Romania si coordonator Umbrela Verde.

Cine poate participa

Sunt invitate sa se inscrie in competitie toate orasele municipii resedinta de judet care au dezvoltat o strategie durabila de mediu in orasul lor, acele orase pentru care implicarea responsabila in mediul in care traiesc este o prioritate. Pentru inscrierea in competitie este necesara completarea unui formular, disponibil pe site-ul www.umbrelaverde.ro.

Pana la aceasta data sunt inscrise in competitie 11 primarii, si anume: Alexandria, Brasov, Braila, Cluj-Napoca, Deva, Sectorul 2 si Sectorul 6 din Bucuresti, Sfantu Gheorghe, Slatina, Slobozia si Timisoara.

Decernarea premiilor

Gala decernarii premiilor pentru “Capitala Verde a Romaniei” va avea loc in Bucuresti, intre 24 si 28 ianuarie. Orasul castigator va beneficia pe intreg parcursul anului 2011 de promovarea, la nivel national, cu titlul de Capitala Verde a Romaniei.

Acest oras va avea prioritate pentru dezvoltarea tuturor actiunilor ulterioare desfasurate de Umbrela Verde, cu sprijinul Ministerului Mediului si Padurilor.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa: Ministerul Mediului
Foto: Stock.xchng.hu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply