Coliere şi brăţări din nasturi reciclaţi

0
Florentina Mihaela Irimia, Reciclam, Foto 2
Florentina Irimia
@ Florentina Mihaela Irimia, Bucureşti
Dragă redacţie,
Vă prezint coliere şi brăţări lucrate în vara aceasta.
Sunt bijuterii vesele, colorate şi uşor de făcut. În principal ai nevoie de nasturi fie recuperaţi de la haine uzate, fie luaţi din magazinele de tip art & hobby.
Foloseşte nasturi din plastic sau lemn; sunt mai uşori şi mai rezistenţi decât cei de sticlă. Cei de lemn pot fi personalizaţi prin vopsire sau tehnica şerveţelului. I-am înşirat pe aţă cerată, şnururi subţiri sau sârmă de modelaj. Închizătorile au fost cumpărate sau confecţionate de mine. Cea mai simplă închizătoare o obţii fixând un nasture într-un capăt al firului şi făcând o buclă pe mărimea nasturelui în celălalt.
Florentina Mihaela Irimia, Reciclam, Foto 3
Florentina Irimia
La coliere am folosit două fire de aţă cerată de 80 de cm fiecare. Am trecut primul fir dinspre faţă spre spate prin nasturele mare, iar cel de-al doilea fir invers – dinspre spate spre faţă, trecând firul prin cei doi nasturi suprapuşi – cel mare şi cel mic. Am început cu nasturele central şi am continuat de o parte şi de alta a acestuia. Între nasturi am făcut câte un nod pentru ca ei să-şi păstreze locul în colier. La capetele firelor am pus câte o piesă metalică, apoi o închizătoare. Pe un lanţ am prins mai mulţi nasturi coloraţi şi a ieşit ceva de efect.
Sper că vă place ideea mea de coliere! Mult spor şi vouă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply