Codiță, un pisoi curat ce învață repede

1

Mihai Tudorița, București
Draga mea revistă Practic Idei,
În cele ce urmează vă voi povesti acum despre pisoiul Codiță.
Într-o dimineață de toamnă am coborât din casă să-mi mai adun buruienile din grădiniță și să trag pământ pe lângă trandafiri – am o grădiniță cu flori în fața blocului. Între flori era un ghemuleț cu blană vărgată care se uita la mine mieunând, parcă vroia să-mi spună ceva. Eu, fiind o iubitoare de pisici, am mers în casă să iau mâncare de la Monica (cealaltă pisică, veterana casei). Am luat bobițe și apă și am coborât, nu mă mai gândeam s-o găsesc, dar m-a așteptat. A mâncat, apoi a băut și puțină apă și tot mieuna întruna. Am vorbit cu ea „pis, pis”, s-o fac să nu fugă, avea codița tăiată și cred că o durea și sângera. Am luat-o în brațe, a stat și am mers la cabinetul veterinar din zona în care stau, în Sălaj.
Domnul doctor i-a curățat rana de la codiță și i-a făcut deparazitarea, pentru că nu puteam s-o țin și pe ea în casă împreună cu Monica. Am mers 10 zile la cabinet, apoi s-a făcut bine, acum este scandal în casă: Codița, că așa i-am pus numele, nu este pretențioasă, mănâncă ce i se dă, doarme în lada ei, dar ce să te faci cu Monica, veterana casei, mereu este nemulțumită. Dacă o vedea pe Codiță că venea la mine, sărea la bătaie și uite așa cam o lună de zile au fost inamice, dar acum s-au împrietenit. Monica este și mai bătrână, Codiță se joacă, este doar un pui, nu are nici 6 luni.
Dragi cititori, să învățați copiii să nu le bată sau să le chinuie, eu știu ce am tras cu Codiță. Chiar dacă este un animal necuvântător, prin mieunatul ei înțelegeam că o doare și dacă putea vorbi îmi spunea și cine i-a tăiat coada. Acum, seara vin amândouă în pat, una doarme pe un picior, iar cealaltă se bagă sub plapumă, fiecare începe să toarcă și adoarme cu mine. Mi-a plăcut de Codiță de prima dată, s-a luat după Monica să meargă la baie, deci nu-mi face murdărie în casă, sunt foarte curate amândouă. Eu mă bucur că am salvat-o, altfel nu știu ce se întâmpla cu Codiță. Pisicile sunt benefice în orice casă pentru că absorb energia negativă, de aceea le place pe televizor etc. Acum are cine să-mi țină de urât, nu mai sunt singură, am două fete care se joacă în toată casa și îmi aduc aminte de copiii mei!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Pisoi salvati | Revista Practic idei

Leave A Reply