Clientii de lux straini inteleg piata imobiliara mai bine decat cei locali

0

Expatii sau investitorii straini sunt clientii preferati ai agentiilor imobiliare.

Clientii de lux romani sunt mai zgarciti, dar mai pretentiosi

Clientii straini au pretentii, dar platesc pentru ele. Clientii romani au pretentii, dar nu au bani. Ei si-au injumatatit bugetele de achizitii pentru locuinte.

Cu aceiasi bani cu care in 2008 ar fi acceptat macar o bucatica mica din zone exclusiviste, ei cauta acum doar locuinte care intrunesc fiecare criteriu de pe o lista lunga de preferinte.

De cealalta parte, strainii care muncesc sau investesc in Romania au decis ca preturile de pe piata sunt atat de mici incat in loc sa inchirieze locuinte in care sa stea, mai bine cumpara.

“Multi dintre ei sunt in Romania de ani buni deja si inteleg cum merg lucrurile. Ei simt ca s-a atins deja un punct foarte de jos in privinta preturilor si aleg sa profite de oportunitate. Multi au decis sa cumpere in loc sa stea in chirie. Astfel, peste alti cativa ani, poate chiar 10 ani, cand pleaca din tara, vor vinde si vor face si un profit,” spune Andrei Rusu, director Vission House.

Companiile platesc pentru chiriile expatilor si 2.800 euro/luna

Cele mai multe companii si-au redus costurile pentru exapti. Majoritatea bugetelor se incadreaza intre 1.500 -2.000 euro/luna pentru trei camere.
“Mai jos de aceste sume, nu merge nimeni.  Pragul inferior este si asa foarte jos. Un apartament de 3 camere dorit de straini are o valoare de piata de cam 300.000 euro. Daca inchiriezi mai ieftin de atat, nu renteaza investitia.”, spune Andrei Rusu, director Vission House.

Exista insa si unele companii care sunt dispuse sa plateasca mai mult pentru top managerii lor. “Cautam acum o locuinta pentru un manager japonez. Bugetul este de 2.800 euro, bani in care trebuie incluse si cheltuielile curente lunare, de la menaj la intretinere. Daca nu gasim un proprietar care sa aiba o asemenea oferta, trebuie sa negociem cu proprietarii care ofera chirii mai ieftine astfel incat sa accepte sa primeasca mai multi bani dar in schimb sa achizitioneze pentru client absolut orice are acesta nevoie, de la covoare la plasme sau jacuzzi.”, spune Andrei Rusu, director Vission House.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa: PR
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply