Clematisul ne-a uimit pe toți cu frumusețea florilor

0
onisei mihaela-gradina mea-1
Foto Mihaela Onisei
Dragi cititori,
În grădina părinților am plantat un fir mic de clematis, anemic şi vai de el.
L-a pus mama la colțul casei „Să se vadă de pe drum dacă înfloreşte”, spunea ea.
Mihaela Onisei, București
„Ăsta n-are zile multe, nu vezi că e un biet firişor de plantă”, îmi spunea de câte ori mergeam la ea. Tata i-a făcut un suport din lemn, şi încet-încet, ca un copil în primul an de viață s-a ridicat, şi-a deschis primele flori şi ne-a uimit pe toți cu frumusețea lui. Era la noi în curte ca la fotograf, toată lumea făcea poze lângă mân-drețea de plantă. Până toamna târziu ne-a încântat cu florile lui, era ca o explozie violetă.
Îl aşteptăm anul viitor ca pe un prieten drag să se întoarcă, mai ales că i-am adus un prieten să-i țină companie, un alt firişor de clematis grena de data aceasta. La fel de mic cum era şi uriaşul de acum! Sperăm să să înțeleagă bine și să se concureze în flori și vigoare. Acestor plante le place să aibă rădăcina la umbră și florile la soare.
Uitându-mă doar la fotografiile cu florile clematisului din grădină mi se pare că simt iar tot ce înseamnă vara, mirosul de flori, soarele, culoarea grădinii, gândul la mare…  La vară vă aşteptăm să-l vedeți şi să-l admirați şi să bem o cafea lângă el. Până atunci numai bine tuturor!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply