Cișmeaua decorată cu pietre atrage privirile trecătorilor

1
cismea
Foto: Aurelia Bizubac
Aurelia Bizubac, Brăila
Dragi prieteni,
Locuiesc la bloc, dar în fiecare săptămână, de vineri până duminică seara, împreună cu soțul merg la țară, la mama. Cu un an în urmă ne-am racordat casa la canalizare și mi-a venit o idee să decorez cișmeaua.
Dintr-un bazin de inox de la o mașină de spălat veche și alte câteva materiale am realizat o decorațiune de grădină.
În partea de jos, pe unde este scurgerea bazinului, am fixat țeava, apoi cotul. Țeava pe care se elimină apa am dus-o până în grădina cu flori și pomi. Așa, înainte de a uda plantele, apa din bazin se mai încălzește puțin.
Pe lângă bazin am zidit cu pietricele de forme și culori diferite, iar deasupra acestuia am pus gresie așa cum se vede în imagine, ca să aibă aspect plăcut. Am îmbrăcat cu pietre și robinetul cișmelei, iar sus am pus o bucățică de gresie – suport pentru o cană sau un ghiveci.
Când s-a uscat bine adezivul am dat pe deasupra cu lac de mobilă și ornamentul obținut este de o frumusețe rară. Toți vecinii îl admiră când trec pe stradă.
Materialele folosite au fost: un bazin de inox de 2,3 m la dimensiunea scurgerii bazinului, un cot la dimensiunea țevii, pietricele din balastru, ciment și lac de mobilă.
Pe lângă cișmea am tot felul de flori, de primăvara până toamna târziu. Îmi place să fiu în mjlocul florilor și încetul cu încetul am ajuns să dețin o mulțime.
Admir frumusețea florilor mereu. Apar din zăpadă ghioceii, apoi primulele de culori diferite pe care le înmulțesc după trecerea florilor prin desfacerea plantei mamă, apoi zambilele roz, bleu, narcisele parfumate albe și galbene.
Se grăbesc să înflorească lăcrămioarele, toporașii mov creând un covor parfumat. Urmează lalelele multicolore, bujorii alb, roz și grena. Trandafirii, preferații mei, plantați în pământ cu sticla deasupra, datorită revistei Pratic-Idei, cu minunatele lor flori albe, roz, galbene, roșu catifelat etc., mă încântă încă de vara până toamna târziu.
Mai am iriși, crini galbeni și roz, garofițe parfumate, zorele, yuca, gladiole și dalii pitice (ale căror bulbi le păstrez în beci iarna), cârciumărese, flori de piatră, petunia, gura-leului, regina nopții și o floare galbenă căreia eu îi spun „ora 8” deoarece înflorește de seara de la ora 8 până dimineața. Toamna, reginele grădinii sunt tufănelele și crizantemele.
Toate cele bune!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Jardiniere cu pietre de rau | Revista Practic idei

Leave A Reply