Cicloteque, centrul de inchiriat biciclete, isi redeschide portile

0

Asociatia MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank au placerea sa anunte redeschiderea centrului de inchiriat biciclete Cicloteque.

Centrul ii asteapta pe toti cei pasionati de mersul pe bicicleta sa se ridice deasupra traficului cotidian, in acelasi loc (Bd. Kogalniceanu 36-46) si la aceleasi tarife ca anul trecut.

Despre proiect
 
Traficul rutier excesiv este cea mai mare sursa de poluare in capitala. In fiecare luna, in Bucuresti se produc 273 de tone de praf si 125 de tone de plumb, aproape toate provenind de la traficul rutier. Astazi, in Bucuresti circula zilnic cca 1.500.000 de autovehicule, incluzandu-le pe cele de tranzit sau folosite in aprovizionare. Aproximativ 30% dintre autovehicule circula folosind benzina cu plumb, combustibil extrem de nociv, interzis de Uniunea Europeana.

Solutia

MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank propun o solutie directa de transport alternativ pentru a reduce emisiile cauzate de traficul rutier: deschiderea centrului de inchiriat biciclete Cicloteque accesibil publicului cu incepere de la 1 august 2008. La 10 kilometri parcursi, o bicicleta va reduce dioxidul de carbon pe care l-ar fi emis un autovehicul pe aceeasi distanta cu 1.500 de grame.

Program de functionare

Luni – vineri: 8.00 – 22.00
Sambata – duminica: 10.00 – 22.00

Tarife

  • Abonament valabil pe un an: 100 ron / 50 ron pentru studenti si pensionari.
  • Abonament valabil pe 6 luni: 60 ron / 30 ron pentru studenti si pensionari
  • Abonatii pot opta pentru 3 variante de inchiriere:

– 2 ron pentru o ora / 1 ron studentii si pensionarii
– 10 ron pentru 12 ore / 5 ron studentii si pensionarii
– 20 ron pentru 24 ore / 10 ron studentii si pensionarii

Cei care nu doresc sa se aboneze, pot inchiria biciclete cu 6 ron pe ora (3 ron pentru studenti si pensionari).


Articol EXCLUSIV online

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply