Cesti si farfurii de espresso de colectie

0

Castigatorul Leului de Aur la Bienala de Arta de la Venetia isi pune amprenta pe cestile de colectie illy.

Este vorba despre cea mai recenta colectie de cesti illy, al carei design a fost creat de artistul german Tobias Rehberger, castigator al Leului de Aur in cadrul celei de a 53-a editii a Bienalei de Arta de la Venetia.

Cine este Tobias Rehberger

Tobias Rehberger (Esslingen, 1966) este unul dintre cei mai de succes artisti contemporani germani.

A devenit celebru in anii ’90, prin reintepretarea spatiului interior si exterior cu ajutorul limbajului designului, al luminii, al artei si arhitecturii.

Tobias Rehberger a realizat si designul cutiilor de cafea illy, tot in editie limitata, dand si un nume colectiei: ,,Everything and Nothing’’.

Istoria cestilor de colectie

illy Art Collections reprezinta o serie de cesti si farfurii de espresso si cappuccino create de artisti contemporani (incepand cu anul 1992), in editie limitata, fiecare set fiind numerotat si semnat de catre artistul care l-a creat.

Ceasca de espresso din portelan – reprezentativa pentru cafeaua illy a fost creata decatre Matteo Thun in 1992, idea apartinandu-i lui Francesco Illy.

De atunci si pana in prezent ceasca illy a fost reinterpretata de peste 70 de artisti internationali printre care Michelangelo Pistoletto, Marina Abramovic, Sandro Chia, Julian Schnabel, Robert Rauschenberg, Jeff Koons, Joseph Kosuth,  James Rosenquist sau Pedro Almodovar.

Disponibile si la noi

Colectia de cesti illy by Tobias Rehberger se poate cumpara si in Romania, direct de la importator (www.probrands.ro) sau in concept stores de design interior.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa si foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply