Centralele cu o eficienta ridicata, preferate tot mai mult de romani

0

In 2012 s-a putut observa o crestere a vanzarilor de circa 25-30% pe segmentul centralelor termice in condensare, in timp ce centrale conventionale au raportat o scadere usoara de aproximativ 5%.

Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere, mizeaza in acest an pe un avans al cifrei de afaceri cu circa 12% datorita lansarii unei noi game de produse si a concentrarii pe proiecte precum programul Buy Back si dezvoltarea retelei de Centre de Asistenta Tehnica. 
„In 2012, vanzarile de centrale termice in condensare si cresterea cererii pe piaa de boilere electrice au dus la un avans usor al business-ului companiei, acesta situandu-se in jurul valorii de 30 de milioane de euro”, a declarat Catalin Draguleanu, Director de Vanzari al Ariston Thermo România. 
Potrivit afirmatiilor sale, dupa o crestere cu aproximativ 5% in 2012, pentru acest an este previzionata o majorare cu circa 12% a cifrei de afaceri.
 
Centralele cu o eficienta ridicata, preferate tot mai mult de romani
In ceea ce priveste piata locala de centrale termice de apartament, reprezentantul Ariston Thermo Romania a afirmat ca, anul trecut, nu s-a putut observa o evolutie deosebita. Astfel, in 2012, vanzarile de profil au ramas la acelasi nivel ca si in 2011, cu un volum de aproximativ 140.000 de unitati si o valoare de peste 75 de milioane de euro. 
„In conditiile in care 2012 a fost un an electoral, iar autoritatile locale au sustinut o parte din subventiile acordate la incalzirea prin sistem centralizat, debransarile nu au avut o evolutie spectaculoasa. Cu toate acestea, estimam ca in 2013 vom asista la o majorare a numarului de familii ce vor renunta la sistemul centralizat si vor alege un sistem propriu de incalzire, autoritatile nemaiavand posibilitatea de a acorda suport pentru multa vreme”, a mai spus Catalin Draguleanu. 
Acesta a adaugat ca anul trecut a adus si o schimbare a comportamentului de achizitie al romanilor. Acestia sunt tot mai interesati de produsele cu o eficienta ridicata si sunt dispusi sa aloce o investitie initiala mai mare pentru a beneficia de un produs ce ofera un consum mai mic si o economie pe termen lung. 
 

Sursa si foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply