Cele mai frumoase grădini din lume

0

Anumite grădini din lume se remarcă prin frumusețea covârșitoare pe care o au, care le-a transformat în atracții turistice cunoscute la nivel mondial. Descoperă și tu care sunt cele mai frumoase grădini din lume în acest articol.

  1. Grădinile de la Versailles

Realizate după un proiect al lui Andre Le Notre în secolul al XVII-lea, când Franța era condusă de Louis al XIV-lea, Grădinile de la Versailles sunt probabil cele mai cunoscute din toată lumea. Cei de la revista National Geographic le-au inclus pe primul loc în topul celor mai frumoase grădini din lume. Grădinile se întind pe o suprafață de 101 hectare și impresionează prin frumusețea lor. De asemenea, aici se află și un canal pe care Regele Soare venea să se plimbe cu gondola, dar și numeroase statui și mini-lacuri artificiale. Desigur, obiectivul turistic numărul 1 din complex este Palatul Versailles, un loc încărcat de istorie, în care s-a semnat oficial tratatul de încheiere al Primului Război Mondial. Aici au fost filmate scene din producții precum Marie Antoinette (2006), Valmont (1989) și Midnight in Paris (2011). De asemenea, grădinile sunt și simbol într-un joc de casino online. Acesta se numește Versailles Gold și este în topul preferințelor utilizatorilor cazino NetBet. Are o grafică excelentă, a fost creat de EGT, o companie de renume, iar incursiunea în istorie este redată foarte frumos prin elementele din joc.

  1. Keukenhhof

Se află în orașul olandez Lisse, destul de aproape de Amsterdam. În fiecare an aici sunt plantați aproximativ 7 milioane de bulbi pe o suprafață de 32 de hectare. Această gradină de flori este deschisă doar primăvara, de obicei de la mijlocul lunii martie până la jumătatea lunii mai. Mai este poreclită și Gradina Europei și are nu mai puțin de 800 de soiuri de lalele. Este un loc spectaculos, care atrage anual sute de mii de vizitatori. 

  1. Fondation Monet

Aceasta este gradina pictorului francez Claude Monet și se află în Giverny, într-o zonă pitorească a Normandiei. Gradina este deschisă de obicei din luna iunie până la începutul lunii noiembrie. Vizitatorii pot admira casa roz a lui Claude Monet, dar și grădinile în stil japonez cu nuferii lor. Practic, multe dintre picturile emblematice cu nuferi ale lui Monet au fost imortalizate aici. Claude Monet a locuit în Giverny timp de 43 de ani și iubea culorile aprinse. De altfel, sufrageria sa era de culoare galbenă, iar bucătăria albastră. Iar modelul său a fost urmat din 1887 de mai mulți artiști americani, care s-au mutat în Giverny. Este vorba despre Louis Ritman, Willard Metcalf, John Leslie Breck și Theodore Wendel. 

  1. Jardin Majorelle

Această gradină se află în Maroc, în Marrakech. A fost creată de Jacques Majorelle și a avut nevoie de aproape 40 de ani pentru a fi finalizată. Este întinsă pe o suprafață de 9.000 de metri pătrați și este o gradină tropicală ce are influențe Art Deco și maure. A fost achiziționată de designerii francezi Yves Saint-Laurent și Pierre Borge și aici poate fi vizitată și o vilă superbă proiectată de Paul Sinoir.

  1. Iso Bella

Gradina superbă din Italia este situată aproape de Lacul Maggiore. Este într-un stil baroc italian și conține și o structură monumentală ce are numele Teatro Massimo. Aici poate fi văzut o statuie a unicornului, emblema familiei Borromeo din secolul al XVI-lea. Mai sunt și alte statui care reprezintă Lago Maggiore și râurile Ticino și Po. De asemenea, în această gradină pot fi văzuți și mulți păuni albi. Palazzo Borromeo este un alt obiectiv turistic ce poate fi vizitat aici.

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply