Cele mai bune plante perene pentru umbră

0

Plantele perene sunt preferate de multe persoane care au o grădină, fiind ușor de îngrijit și având o rădăcină din care se dezvoltă în fiecare primăvară o nouă tulpină. Dacă în curtea ta nu există prea mult soare, ți-am pregătit o listă de plante perene care se dezvoltă frumos și la umbră.

Geranium macrorrhizum

Geranium macrorrhizum

Este una dintre cele mai rezistente plante colorate care cresc în grădinile umbroase și ajunge până la 2 metri. Este utilizată în scopuri medicale, având proprietăți antimicrobiene, dar și în aromaterapie, datorită uleiului esențial preparat din ea.

Tricyrtis

Aceste plante perfecte pentru zonele umbroase și se cultivă ușor, iar florile sunt adesea comparate cu orhideele. Multe dintre ele au nuanțe superbe de violet sau albastru.

Ajuga

Ajuga

Este una dintre cele mai potrivite plante pentru zonele cu umbră, dar îți recomandăm să nu o cultivi într-un spațiu mic pentru că se răspândește repede. Este admirată în special pentru frunziș, dar, de asemenea, înflorește primăvara cu flori albastre.

Dicentra spectabilis

 

La sfârșitul primăverii-începutul veri, are flori roz sau albe în formă de inimă, care atârnă în tulpini elegante. Totuși, ai grijă: contactul cu planta poate provoca iritarea pielii la unii oameni.

Lamium

 

Începând cu mijlocul primăverii, Lamium are flori roz au albe care se mențin și pe durata verii, oferindu-ți multă culoare în grădină timp de mai multe luni.

Care dintre aceste plante perene pentru umbră este preferata ta?

 

Citește și: Cum alegi plantele perene de grădină

 

Surse foto: Pexels, Wikipedia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply