Cele 4 moduri în care să transformi dormitorul într-un refugiu confortabil  

0

Dormitorul ar trebui să îți fie loc de refugiu după o zi sau o săptămână grea. Ca să îl faci cât mai confortabil, ar putea fi nevoie să faci câteva schimbări. Nu e nevoie să dărâmi pereți sau să văruiești, ci doar să pui mai bine în valoare spațiul și să creezi atmosfera potrivită.
Dacă nu te îngrijești de starea dormitorului, s-ar putea să nu simți mare parte din sentimentul plăcut care ar trebui să îți inunde sufletul atunci când ești acasă. Din fericire, e destul de simplu să îți personalizezi dormitorul și să îl faci mai confortabil.   
Uite care sunt cele 4 lucruri pe care ar trebui să le faci ca să reușești:

  1.    Fă din patul tău un nor pufos

Patul ar trebuie să fie atât de pufos și de confortabil încât să te ducă cu gândul la un nor pe care ți-ar plăcea să plutești. Ca să obții acest efect ar trebui, înainte de toate, să îți găsești o saltea confortabilă. Una din spumă cu memorie sau chiar una din latex ar putea fi alegerea potrivită.
Lenjeriile de pat joacă și ele un rol important în asigurarea confortului tău absolut. Alege-ți unele ca acesta din bumbac, viu colorate, pe care să  le poți schimba cât mai des. E important să o faci mai întâi pentru că în acest fel menții curățenia, dar și pentru că o lenjerie nouă și curată te va ajuta să îți schimbi starea de spirit.  
Pernele nu sunt niciodată destule. Gândește-te doar: cine nu s-ar bucura să țopăie pe pat și să se scufunde într-un morman de perne? Ideal ar fi să alegi mai întâi cele 2 perne pentru dormit, apoi să mai adaugi altele 4-5 mari și încă vreo 3 mici, decorative. Pe acestea din urmă ia-le în culori neutre, ca să se asorteze cu toate lenjeriile de pat pe care le vei schimba.

  1. Alege doar florile ideale

Există plante care  vor risipi energiile negative și vor aduce calmul și optimismul în dormitorul tău. Printre ele se numără: dracena, violetele și azaleele. Mușcatele albe și roșii au un efect revigorant așa că ar trebui să le găsești și lor un loc în refugiul tău confortabil. În plus, poți așeza câte un cactus lângă televizor și calculator pentru ca aceste plante absorb unde electromagnetice.  
De evitat în dormitor sunt crinii, ferigile și orhideele care ar putea absorbi energiile benefice mai ales în cursul dimineții și al nopții.

  1.    Creează o atmosferă magică, folosind lumânări și uleiuri esențiale

Alege câteva lumânări cu o arome care îți plac și aprinde-le. Efectul va fi magic. Dacă ești mai precaută din fire, cumpără-ți online un încălzitor electric de lumânări, iar șansele să dai foc la mobilă vor fi reduse la minimum.
Specialiștii în aromaterapie susțin că ar fi suficient să simți un  miros plăcut ca să te relaxezi după o zi lungă și grea de muncă. Efecte bune ai putea obține încălzind câteva picături de ulei esențial de mușețel, de lavanda, de santal, de portocală sau de lămâie.
Câteva obiecte personale – fotografii de familie, tablouri preferate, obiecte la care ții etc. – ar putea spori nota de personalizare a spațiului.

  1.    Menține camera curată, ordonată și aerisită

Mulți oameni renunță după o vreme să mai facă ordine în dormitor. În consecință, camera se transformă dintr-un refugiu într-un mare dulap dezordonat. Evită să ajungi într-o asemenea situație. E greu de crezut că te vei mai putea relaxa printre mormane de haine, genți și cutii de pantofi abandonate în dezordine.
Ideal ar fi să nu îți aglomerezi dormitorul cu șifoniere mari. Depozitează cât mai multe dintre lucruri în locuri invizibile, cum ar fi sertarele patului sau dulapuri mascate cu pereți de rigips. În acest fel, refugiul tău confortabil va avea mereu un aspect ordonat și aerisit.
Cu doar câteva mici retușuri îți poți transforma dormitorul în refugiul confortabil și încărcat cu energii pozitive de care ai nevoie. Nu trebuie să cheltuiești mulți bani și nici să treci prin inconfortabila experiență a renovării. Citește materialul se mai sus și află care sunt cele 4 lucruri pe care e suficient să le faci pentru a crea o atmosferă de vis în dormitorul tău.
 
Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply