Cei 4 pasi simpli spre amenajarea unui hol Feng Shui

0

Rolul intrarii in casa este esential atunci cand amenajezi interiorul in acord cu principiile Feng Shui. Usa principala trebuie sa fie solida, fara balamale sau manere rupte, pentru a avea capacitatea de a atrage energiile pozitive in locuinta.

Pastrarea acestor energii benefice in interior tine insa doar de modul in care decorezi, iluminezi si intretii curatenia holului. Spre exemplu, daca aceasta zona din casa ta este dezordonata, intunecoasa si imbacsita, energiile bune vor parasi locuinta inainte sa le poti directiona spre celelalte camere. Din fericire, o astfel de situatie e foarte usor de prevenit.

Uite care sunt singurele 4 lucruri pe care le ai de facut ca sa canalizezi energiile binefacatoare prin casa exact asa cum iti doresti:

  1. Mentine ordinea desavarsita

Dezordinea din hol nu face decat sa contribuie la alungarea energiilor pozitive. Daca vrei sa te bucuri pe deplin de beneficiile amenajarii Feng Shui, asigura-te ca holul nu mai e locul adidasilor lasati claie peste gramada si al haineleor agatate alandala.

Pentru a-ti atinge scopul, oricare dintre aceste cuiere ti-ar fi de real folos. Nu ocupa mult spatiu, iar politele, sertarele, agatatorile pentru haine si pantofarele te vor ajuta sa te asiguri ca fiecare lucru e mereu la locul sau.

Hainele care nu sunt purtate cu lunile n-ar trebui sa ramana in cuier. Ele creeaza un aer de neliniste si strang praful, asa ca sifonierul ar putea fi un loc mult mai potrivit pentru ele.

  1. Zugraveste doar in culorile sperantei

Pentru holurile mici, ideale sunt culori foarte deschise, cum ar fi albul sau diversele tonuri de crem. Potrivite ar mai putea fi si rozul pal sau nuantele foarte deschise de bleu. Abia in holurile ceva mai spatioase se preteaza culorile vii, cum ar fi galbenul, verdele sau albastru. Indiferent pe care dintre acestea le-ai alege, tine cont de faptul ca toate reprezinta speranta si ospitalitatea.

Ai putea intalni specialisti in Feng Shui care sa iti recomande sa intocmesti o harta Bagua inainte de a alege culoarea holului. E intelept sa le urmezi sfatul si sa intocmesti harta. Aceasta iti va spune carei parti din viata ta ii corespunde holul: dragoste, cariera, familie, sanatate etc..

Din pacate, mai ales daca ai un hol mic, harta te va ajuta prea putin in alegerea culorii zugravelii. Motivul: folosirea oricarei alte culori in afara celor foarte deschise ar putea da un aspect incarcat spatiului, iar asta ar alunga cu siguranta energiile pozitive din casa.

  1. Amplaseaza corect oglinda mare

Oglinzile sunt numite de specialistii in amenajari interioare  aspirina Feng Shui-ului. Motivul: la fel cum aspirina iti poate lua durerile cu mana, oglinda rezolva cat ai clipi problemele legate de directionarea energiilor.

Orice hol are nevoie de o oglinda mare. Poate chiar de una care sa ocupe un perete intreg. E important sa o ai mai intai pentru ca  mereu vei vrea sa iti verifici look-ul inainte sa iesi pe usa. Apoi, pentru ca ajuta la crearea iluziei de spatiu mai mare in hol. Si nu in ultimul rand pentru ca te ajuta sa ghidezi energia pozitiva, Chi-ul, spre celelalte camere din casa.

Potrivit regulilor Feng Shui, oglinda n-ar trebui sa stea pe peretele din fata usii. Daca e in acea pozitie, ea risca sa respinga energiile pozitive, alungandu-le din casa. Daca totusi ai o oglinda vizavi de usa de la intrare si n-ai cum sa o muti, specialistii in Feng Shui au cateva sfaturi pentru tine. Spre exemplu, daca pui o planta in fata oglinzii, parte din problema e deja rezolvata. La fel, daca lipesti stickere pe oglinda, diminuandu-i capacitatea de a reflecta energiile.   

  1. Decoreaza creativ si construieste un punct de interes

Un hol amenajat in acord cu principiile Feng Shui ar trebui sa aiba un punct de interes pe care atentia privitorului sa se focalizeze. Culoarea acestui punct de interes ar trebui sa fie intensa. Poate rosu aprins sau poate verde, daca acest culori se potrivesc in holul tau.

Ai putea amplasa in hol o masa mica pe care sa pui o lampa. Sau daca spatiul iti permite, chiar una mare, in mijlocul careia sa troneze un buchet de flori.

Daca agati pe pereti cateva tablouri mici, ai grija ca acestea sa aiba subiecte vesele. De asemenea, asigura-te ca nu sunt perfect aliniate, din cauza ca o astfel de dispunere ar duce la acumularea de energii negative.

Un covor lung, ingust si viu colorat asezat perpendicular pe axa usii de la intrare putea fi, de asemenea, un punct de interes inspirat ales. Clopoteii de vant si-ar putea gasi de asemenea locul in hol, data fiind capacitatea lor de a ghida Chi-ul in spatiile inchise si intunecoase.

Sunt cateva reguli simple de care trebuie sa tii cont pentru a-ti putea amenaja holul dupa regulile Feng Shui. Daca le respecti si amenajezi cu succes insa, cresc sansele sa te bucuri mai mult de timpul petrecut acasa. Din materialul de ai sus poti afla care sunt regulile si cum sa le aplici la tine acasa.  

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply