Ceara de parchet

0

Citeste cum se foloseste corect acest produs caruia suntem tentati sa-i dam si alte destinatii decat cele inscriptionate pe eticheta.

Pentru podelele acoperite de parchet sunt concepute produse speciale, unele continand si ceara.

Le poti folosi si pentru mobilier, asa cum si produsele pentru mobila pot fi utilizate la stergerea parchetului. Iar ceara de parchet, produsul ca atare, se poate aplica si pe suprafetele de piele (inclusiv incaltaminte).

Unde sa nu folosesti ceara de parchet

Nu folosi ceara pe mobilierul lacuit, nici pe pielea intoarsa, nabuc sau lac. Unele gospodine o folosesc pentru a da un luciu spectaculos gresiei, dar e periculos, pentru ca devine foarte alunecoasa.

E bine de stiut ca ceara trebuie aplicata constant, spre deosebire de lac pe care il dai o data, apoi doar trebuie sa il mai stergi de praf. De asemenea, ceara nu protejeaza parchetul asa cum o face lacul.

Ceara facuta in casa

Iata o reteta pentru cei care se incumeta sa faca ceara pentru parchet in casa: 250 gr esenta de terebentina si 250 gr. ceara de albine. Se faramiteaza ceara in bucatele mici si se dizolva in terebentina. Se amesteca pana ce compozitia devine omogena.


Articol EXCLUSIV online
Text: Draghici Elena & Crista Darie
Foto: Stockxpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply