Ceaiul verde „arde” caloriile

1
Ceainic si ceasca de ceai
Foto: arhiva Practic
Lenuța Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova
Dragii mei, de mai mult timp, ceaiul verde îmi oferă simultan sprijin pentru mai multe probleme: mă ajută să rămân frumoasă și să îmi mențin o greutate normală.
Ceaiul verde „arde” caloriile. Favorizează arderea caloriilor, reduce asimilarea glucidelor și lipidelor din alimente. Se poate folosi cu succes atât în timpul curelor de slăbire, cât și după terminarea acestora. Se prepară astfel: peste o linguriță de ceai verde se toarnă o ceașcă de apă fierbinte, se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă între 3 și 5 cești pe zi, ultima cu câteva ore înainte de culcare.
Ceaiul verde te poate scăpa și de acnee. Prepară 300 ml ceai verde, toarnă-l într-o formă pentru cuburi de gheață și ține-l la congelator. Folosește apoi cuburile pentru un masaj delicat al tenului. Vei scăpa de acnee, pielea se hidratează și devine netedă. Pentru acnee sunt bune și compresele călduțe cu ceai verde. Dar ca să aibă într-adevăr efect, aceste metode trebuie completate cu o îngrijire de interior: 2-3 căni de ceai verde pe zi contribuie la detoxifierea organismului, la curățarea porilor în profunzime și chiar în ameliorarea unor infecții cutanate. Iată și câteva măști pe bază de ceai verde.
Pentru corp. Pregătește un litru de ceai verde și aplică-l pe pielea umedă, după baie, cu un burete moale. Lasă-l să intre în piele, căci are efect hidratant și reconfortant.
Pentru gât și decolteu. Prepară o infuzie dintr-un pliculeț de ceai verde, las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi combin-o cu pastă de brânză de vaci. Amestecă bine și aplică în strat uniform pe gât și decolteu. După 10-15 minute, îndepărtează mixtura cu apă călduță.
Pentru ten sensibil. Combină cantitatea de cremă hidratantă pe care o folosești de obicei cu o linguriță de ceai verde proaspăt preparat și aplic-o astfel pe tenul curat.
Împotriva ridurilor. Prepară un decoct din ceai verde (150 ml) și amestecă jumătate din cantitate cu o linguriță de miere. Întinde uniform, lasă câteva minute să pătrundă în piele, apoi clătește-te cu apă din abundență. La final, aplică prin tamponări ușoare restul de ceai. Ceaiul verde ne poate scăpa de atâtea probleme la un preț foarte mic. Deci, realizăm economii consistente. Folosesc ceai verde de ani de zile și sunt foarte mulțumită de rezultate. Urmați-mi exemplul și cu siguranță veți fi mulțumiți.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: La ce ajuta fructele de kaki | Revista Practic idei

Leave A Reply