Ce unic lucru poți să schimbi în fiecare încăpere pentru a da un aer înnoit întregii case

0

Să dai un aspect înnoit casei nu e nici atât de greu și nici atât de scump pe cât crezi. Îți arătăm ce trebuie să schimbi în fiecare încăpere din locuință pentru a-i da un aer nou.

Renovarea casei implică niște costuri destul de mari și, desigur, și numeroase incoveniente. Până să ajungi la renovarea, însă, îți propunem să faci câteva modificări ieftine și rapide, câte una pentru fiecare cameră din casă. Probabil nu te-ai gândit la ele până acum, însă vei vedea că, odată înlocuite, vor modifica totalmente aspectul încăperii respective. Iată care sunt acele lucruri care au puterea să transforme o cameră:

  • Baia merită toată atenția ta și e mai ușor decât crezi să o înnoiești

Începem cu baia, pentru că este și camera în care modificările se fac cel mai ușor și costă cel mai puțin. Nu trebuie să montezi un nou model de gresie și faianța, și nici să cumperi o cadă nouă, ci doar să arunci un ochi peste aceste baterii pentru baie și să le înlocuiești pe cele vechi. E de ajuns să vezi prețurile lor, pentru a-ți da seama cât de ieftin este să dai un aspect nou băii.

Mai mult decât atât, bateriile de la chiuvetă și cadă sunt cele mai expuse la degradare și nici cea mai puternică soluție de curățare din lume nu mai poate face ca nouă o baterie uzată. Când prețul unora noi e atât de mic, e chiar păcat să nu renunți la cele vechi

  • Holul de la intrare, ușor de transformat cu un singur lucru nou

Holul de la intrarea în casă trebuie și el împrospătat, nu-i așa? Nu e nici greu și nici scump. Îți propunem ca aici să schimbi covorul sau să pui unul, în cazul în care nu ai deloc. Nu e nevoie de un covor mare, care să acopere toată podeaua, unul de mici dimensiuni, oval sau rotund e suficient pentru a anima puțin decorul.

O idee și mai bună este să așezi la intrarea în locuință un covor țesut, tradițional. S-ar putea să ai deja unul în casă, așa că nu îți rămâne decât să-l recondiționezi puțin și să-l așezi la intrarea în casă. Va imprima casei o atmosferă caldă, ca în casa bunicii, iar acum aceste covoare sunt considerate adevărate bijuterii decorative.

  • În bucătărie trebuie doar să recondiționezi locul de luat masa

Nu am uitat de bucătăria, camera care este supranumită inima casei”. Aici nu trebuie decât să înlocuiești masa și scaunele sau, o variantă și mai ieftină, să le recondiționezi. Poți face asta foarte ușor vopsindu-le chiar tu, când ai puțin timp liber. Pune pe scaune niște pernuțe și bucură-te de noul aspect al bucătăriei tale.

  • Ce să înlocuiești în living pentru un decor total transformat

Mergem mai departe în casă și ajungem în living, locul unde petrecem cea mai mare parte a timpului. E de ajuns ca aici să cumperi niște perdele și draperii noi pentru a împrospăta toată camera. Alege un model uni și deschis la culoare pentru a crea impresia unei încăperi spațioase. E simplu, ieftin și rapid de realizat.

  • Ce trebuie să schimbi în dormitor

Am ajuns și la dormitor, această ultimă destinație a tuturor la finalul unei zile încărcate. Pentru această cameră, schimbarea pe care ți-o propunem este corpul de iluminat. Renunță la vechea lustră, alege un abajur cu un singur bec și mai amplasează două veioze în stânga și în dreapta patului – în această cameră nu ai nevoie de prea multă lumină, oricum. Corpurilor de iluminat au mereu un impact major asupra decorului, așa că este cea mai bună și mai ușor de pus în aplicare idee pentru dormitor.

Ce părere ai despre aceste idei? Ai de gând să pui vreuna în aplicare?  

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply