Ce trenduri de design interior fac legea în 2016

0

Piatraonline@Casa-gradinaAm trecut deja de jumătatea anului 2016 și putem spune, cu siguranță, care sunt trendurile în design interior care se manifestă în casele proprietarilor cu un puternic simț estetic.

Designul interior nu este apanajul persoanelor cu venituri uriașe. Indiferent de dimensiunile spațiului pe care îl ai la dispoziție și de puterea ta financiară, și tu poți îmbrățișa o serie de trenduri care îți vor transforma locuința într-un mic paradis.

Iată cum se manifestă moda în designul interior în acest an:

Piatra naturală este tot mai căutată

Piatra naturală este din ce în ce mai populară, datorită rezistenţei sale şi a aspectului foarte plăcut. Este folosită pentru finisaje, înlocuieşte gresia şi faianţa, dar este preferată şi pentru blatul din bucătărie sau pentru lavoare. Piatra naturală este acel material accesibil, dar foarte sofisticat, care conferă o puternică notă de eleganță spațiului în care se află, după cum demonstrează aceste lavoare.

Lumina activează şi subliniază vizual textura pietrei naturale. Amplasează spoturi de lumina în partea de sus şi în părţile laterale ale oglinzii. În plus, conform unui studiu realizat de specialistul John Flynn în 1977, oamenii sunt atraşi de pereţii iluminaţi, aşa că îndreaptă o sursă de lumina către peretele opus vasului de toaletă. Totodată, aplică iluminatul de precizie în zona duşului. Pe lângă lumina adecvată, lemnul echilibrează vizual baia decorată cu piatră naturală prin tonurile sale calde, iar mobilierul din lemn este cea mai bună soluţie pentru a oferi băii un aspect cald şi echilibrat.

Parchetul inspirat din natură

Din ce în ce mai mulţi proprietari de locuinţe aleg, în 2016, parchetul laminat care seamănă foarte mult ca aspect cu lemnul brut, proaspăt tăiat. Dacă vrei să renovezi sau să redecorezi casă, alege întâi parchetul şi asortează mobila în funcţie de opţiunea ta privind design-ul podelelor.

Decorațiunile interioare vintage

Obiectele artizanale vintage sau cele cu motive tradiţionale se află la mare căutare în 2016, conform macalawright.com. Ele oferă autenticitate încăperilor în care sunt amplasate şi par să spună mereu poveşti frumoase, cu un aer de epocă. Nu aglomera însă locuinţa cu decoraţiuni, deoarece riști să creezi o senzaţie de sufocare.

Geometria fluidă

Din ce în ce mai mulţi proprietari de locuinţe aleg, pentru redecorarea caselor, patternuri geometrice care sugerează o mişcare fluidă. Cimentul şi lemnul joacă un rol semnificativ în designul podelelor, al fântânilor arteziene din curte și al elementelor de mobilier.

Sustenabilitatea

În 2016 se manifestă și tendinţa tot mai accentuată a proprietarilor de locuinţe de a utiliza pentru redecorarea caselor diferite materiale sustenabile. Reciclarea, reinventarea, schimbarea rolului unor obiecte sau reutilizarea lor reprezintă un adevărat ghid de achiziţie pentru tot mai multe persoane care doresc să-şi renoveze şi redecoreze casele.
Foto: shutterstock.com/Ayman Alakhras

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply