Ce trebuie să știi despre montarea unor uși de interior rezistente

0

De îndată ce ai ales cele mai potrivite uși de interior pentru fiecare încăpere în parte, adică de îndată ce partea ușoară și frumoasă a trecut, trebuie să te preocupi de montarea lor corectă, etapă ceva mai dificilă, însă nu imposibilă. Dacă nu vrei să apelezi la o firmă specializată de montaj, din varii motive, măsurile de precauție pe care vei fi nevoit să le iei sunt ceva mai mari. Înainte de toate, trecem în revistă tipul ușilor de interior existente pe piață la ora actuală și în ce fel de încăperi s-ar potrivi mai bine.

Tipuri de uși de interior existente pe piață la ora actuală

În afară de materialul din care sunt realizate, lemn, metal, PVC și altele, ușile de interior pot fi clasificate și în funcție de modul de deschidere:

  • uși de interior clasice: modele standard de uși, sunt alese pentru locuințele simple, pentru care bugetul alocat decorării nu este unul considerabil;
  • uși de interior glisante: realizate din sticlă, lemn, PVC sau aluminiu, aceste modele de uși dispun de o versatilitate extraordinară și contribuie la eficientizarea spațiului din încăperi;
  • uși de interior batante: având avantajul de a se deschide în ambele sensuri, ușile batante sunt folosite adesea în spațiile în care traficul intens este

Când este necesară montarea unei uși de interior?

Montarea unei uși de interior, din lemn, PVC sau sticlă, este necesară în două situații: fie pentru că ușa veche este demodată/deteriorată/învechită și trebuie deci înlocuită, fie în cazul în care construcția a ajuns în acel pas al ultimelor finisaje.

Fie că este vorba despre prima montare sau despre o înlocuire, există doar doi pași mari în ceea ce privește montajul unei uși de interior clasice, însă ei trebuie să fie executați ca la carte:

  • Montarea tocului și a balamalelor

Aici este bine să te asigură că montezi balamalele în așa fel încât ușa de interior va fi poziționată cu un centimetru și jumătate deasupra pardoselii. Asigură-te, cu ajutorul bolobocului, că montezi drept tocul și folosește, la nevoie, pene de lemn pentru fixarea temporară a acestuia.

  • Fixarea propriu-zisă a panoului de ușă în balamale

Înainte de a face acest pas, asigură-te că balamalele sunt foarte stabile și montate corect, la distanța necesară una față de cealaltă. Fixează cu grijă ușa de interior și, după aceasta, închide-o și deschide-o de câteva ori, pentru a te asigura că totul funcționează cum trebuie.

Acești pași, după cum am menționat și înainte, sunt valabili pentru montarea unor uși de interior clasice, cu deschidere normală. Pentru cele glisante sau batante este recomandat să apelezi la o echipă de specialiști, căci aici lucrurile devin mai complicate.

Rom Decor – servicii profesionale de montaj și gamă impresionantă de uși de interior

Cunoscută drept una dintre cele mai de încredere companii din acest domeniu, Rom Decor le oferă românilor, de ani de zile, soluții inteligente, rezistente și elegante în ceea ce privește sistemele de închidere interioară: adică cele mai elegante și durabile ferestre și uși de interior și exterior din București. Portofoliul companiei abundă în modele diverse de uși de interior de lemn, de sticlă, batante sau culisante, cu design simplu sau complex, pentru orice tip de încăpere.

Rezistența materialelor din care acestea sunt realizate a fost testată de clienții companiei, care spun că au încredere în produsele și serviciile Rom Decor pentru simplul fapt că acestea s-au dovedit a fi excelente, „produsele fiind foarte rezistente și foarte elegante, iar serviciile rapide”.

Compania are mai multe sedii în care comercializează modele deosebite de uși de interior, din Galați venind una dintre cele mai mari cereri. De asemenea, o gamă largă și variată de uși de interior este disponibilă și în Constanța și Ploiești. Așadar, dacă ești în căutarea unor uși de interior cu un aspect deosebit, dar care să reziste pentru o lungă perioadă de timp, vizitează site-ul rom-decor.ro și descoperă multitudinea de modele disponibile.

 

 

Sursă: admarks
Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply