Ce trebuie să faci înainte de a apela la un designer de interioare

0

Fie că ai achiziționat o casă și vrei să-ți imprimi stilul propriu sau te pregătești să renovezi, probabil că te confrunți cu multe nesiguranțe când vine vorba de decorare. Iată ce trebuie să știi înainte de a apela la un designer de interioare.

Mai întâi, definește-ți stilul și pune pe hârtie o descriere completă a modului în care dorești să proiectezi interiorul casei tale. Acest lucru va facilita o mai bună comunicare cu designerul și îl va ajuta să vă înțeleagă nevoile. Desigur, ar fi bine să apelezi la acesta înainte de a demara o eventuală renovare, mai ales dacă îți dorești să schimbi configurația anumitor încăperi. În fond, e vorba de locul în care vei vrea să te relaxezi, nu să te enervezi pentru că nu arată cum ți-ai dorit.

Cunoaște-ți mai bine designerul înainte de a semna contractul. Ia legătura cu mai mulți designeri și alege cea mai profitabilă opțiune. Discută eventual cu foștii lor clienți, dacă este posibili, pentru a le afla părerile. Utilizează cât mai multe referințe și imagini din proiectele anterioare, poze de pe internet, reviste, cataloage.

Varianta hibrid îți permite să angajezi un designer de interioare, dar să faci și anumite lucruri de unul singur. De exemplu, poți angaja pe cineva să îți facă un plan pentru mobilă, materiale și culori, iar tu să le pui în practică. Unele persoane aleg să facă chiar ele planul, apoi să lase un specialist să decidă detaliile.

Un designer de interior este un profesionist care se poate asigura că vei obține rezultatele pe care le dorești. Principalul avantaj este că vei primi ajutor din partea unei persoane specializate, care cunoaște bine stilurile și „trucurile” de decor. Astfel, rezultatul final va fi unul de bun gust. Nu e nicio rușine să recunoști că nu te pricepi la ceva și că ai nevoie de ajutor! Apoi, vei economisi mult timp.

De asemenea, când vine vorba de piese de mobilier sau de decorațiuni, un designer poate găsi „bijuterii ascunse”. Ne referim la acele piese pe care tu nu le-ai fi găsit pentru că nu știi unde să le cauți. Un specialist, în schimb, are multe relații și știe unde și cu cine să vorbească pentru a găsi obiectele perfecte pentru casa sau apartamentul tău.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply