Ce sa nu omiti din instalatia electrica

0

 

Reteaua electrica din casa ta este responsabilitatea specialistilor la care apelezi, dar te si priveste personal.

Asigura-te ca in proiect sunt incluse cele mai sigure si practice solutii. Noi ti-am facut o scurta lista cu ceea ce nu trebuie sa omiti. Apoi, sistemul poate functiona pe o perioada indelungata fara sa fie vreo problema

ASIGURA-TI UN CIRCUIT ELECTRIC SI LA EXTERIOR: vei avea nevoie de lumina si in incaperile pe care le vei folosi ocazional – garaj sau subsol.

„Apelati la detectoare de miscare si la temporizatoare, dispozitive care mentin lumina aprinsa un timp predeterminat. Daca plecati in weekend sau calatoriti frecvent, puteti instala dispozitive de aprindere si stingere automata a luminii, care sa simuleze prezenta”, te sfatuieste specialistul Schneider.

CONVINGE-TE CA MESTERII PE CARE I-AI ANGAJAT respecta cateva reguli atunci cand iti monteaza prizele si intrerupatoarele in casa.

„Fiecare echipament electronic sau electrocasnic mare consumator – masina de spalat, aparat de aer conditionat,centrala termica, hidrofor, mai nou, chiar si frigider – are nevoie de un circuit separat. Chiar daca nu aveti planificat inca de la inceput sa achizitionati toate electrocasnicele pe care vi le doriti, este bine sa le prindeti totusi in proiect, ca sa va asigurati ca o montare ulterioara nu va va pune probleme de conectare la reteaua casei”, te sfatuieste Monica Rosu, responsabil al Segmentului Rezidential, la Schneider Electric Romania.

LA FEL, IA DREPT REGULA URMATOARELE: prizele nu pot fi montate in numar mai mare de opt pe acelasi circuit. Totodata, nu trebuie conectate pe acelasi circuit si prize, si lampi de iluminat.

In bucatarie sau birou, spatii in care este necesara functionarea concomitenta a mai multor electrocasnice mici, planifica montarea in acelasi cadru a mai multor prize, intrucat, spune specialistul Schneider, este o modalitate eleganta si eficienta de a-ti asigura necesarul de curent electric.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Oana Monoran, foto: Schneider

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply